Közösség

L'ecsók

1127

A Keletiből hazafelé vettünk egy adag paprikát a 200 Ft-os szakemberektől. Azt a fajtát, amit kupacokban árulnak kartondobozok tetején. A mi kupacunkban volt vagy 10-12 db papresz, kisebbek, nagyobbak vegyesen. A trolin nyilallt belém, hogy otthon van pár szem paradicsomunk, hagymánk, sőt jófajta, saját magunk rendezett disznóvágásból eredő házikolbászunk, szóval minden adott egy lecsó elkészítéséhez. Ami nem csak azért jó, mert az egyik kedvenc egytálételem, hanem azért is, mert ez bizony már tényleg azt jelenti, hogy itt a nyár. Ugyanis: lecsó egyenlő paprika und paradicsom, ami nálam egyenlő a nyárral. És ezúton szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a piacok roskadoznak az újhagymáktól, az orgonáktól, lassan itt a zöldborsó, és már csak egy picit kell várni az igazán jó ízű eperre is... 

Visszakanyarodva a lecsóra, igazán kíváncsiak lennénk rá, melyik iskola híve vagy, ha lecsókészítésről van szó?

Ja, és még néhány égető kérdés. Először a paprika, utána a paradicsom, vagy talán egyszerre? A paradicsomot meghámozzuk? Zsír, vagy olaj? És mi a helyes arány? Sok paprika, kevés paradicsom? Vagy fordítva? Ugyanannyi? Te hogy szereted/csinálod?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások