HotCot

Monkey6 meets Ed Banger - Feadz / Kavinsky

1150


Néhány évvel ezelőtt nagyon kevesen jósolták volna meg, hogy Berlinen kívül van még város az elektronikus tánczenei színtéren, ahonnan érdekes, izgalmas és valósággal forradalmi dolgok indulhatnak el. A franciákról meg végképp nem feltételeztük volna, hogy egy-egy kósza Laurent Garnier-n vagy a romokban heverő Daft Punkon kívül bármi érvényeset képesek produkálni. Aztán egyszer csak megjelent egy kis kiadó, hülye névvel (Ed Banger), és valósággal felrobbantotta a táncparketteket. A Justice, SebastiAn, DJ Mehdi, Uffie és a labelhez nem tartozó, de azzal laza kapcsolatban álló barátok a kiadófőnök Pedro Winter (Busy P) vezérletével új értelmet adtak a retrónak. Klasszikus diszkóeffektek, a kilencvenes évek elejének rave-hangzása, analóg szintik - szinte már csak a (szerencsére végleg elfelejtett) hatszögletű dobszintik hiányoznak. Mindehhez gyönyörű, kézzel rajzolt, neonszínű, nagyon cool lemezborítók, hihetetlenül egységes és aprólékosan kidolgozott látványvilág - az Ed Banger sztárjai nem csak ügyesek, de nagyon okosak is.

Az est egyik sztárja DJ Feadz , aki - noha első EP-jét csak mostanában préselik és csomagolják ízléses gyorséttermi dobozokba - már régi motoros. Első megjelenései az Ellen Allien vezette BPitch Control kiadóhoz kötődnek, az pedig mindenki számára világos, hogy ő csinált Uffie-ból mega-gigasztárt. Az ifjú elektrodíva első slágerei az Ő produceri gondosságát dicsérik.

Másik vendégünk Kavinsky mester, aki tavaly a Trafóban az év egyik legjobb buliját celebrálta. Ő a saját maga által gyártott legenda alapján egy 1986-ban Ferrari Testarossájával szakadékba zuhanó, majd autójával együtt feltámadó elektrószellem komplett mitológiáját építette maga köré. Első lemezét saját bevallása szerint egyetlen Yamaha DX7-essel (a nyolcvanas évek kultikus hangszerével, melyért egyaránt bolondult Dieter Bohlen és Herbie Hancock) készítette el. Nem véletlen hogy a Daft Punk nagy tavalyi visszatérő turnéján, az Alive 2007-en Ő melegítette be a közönséget. A Monkey6 buliján egy igazán kortárs és előremutató kiadó vendégeskedik tehát, mindent elsöprő klubhimnuszoktól finom csemegékig várható mindaz, amit ez a finom ízléssel vezetett label a világnak adott eddig.

MONKEY6 meets ED BANGER
2008. május 1.
A38 hajó - Petőfi híd, Budai hídfő
Belépő: 2500 / 3000 / 3500 HUF
Infoline: 06304604161

www.myspace.com/themonkeysix
www.myspace.com/kollektiva
www.myspace.com/wplnts
www.myspace.com/edbangerrecords
www.myspace.com/feadz
www.myspace.com/kavinsky

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások