Szépség

Feszesítő próba

1136

Mindegy, hogy sovány vagy vagy kerek, a narancsbőr így is úgy is megjelenhet a combocskáidon, popsidon. A csajok 80%-ának kellene küzdeni a naribőr ellen. De mi ez? Mert azt mindenki tudja, hogy néz ki, de mi a szösz van ott és miért? Mi csajok nagy mennyiségű zsírt vagyunk képesek elraktározni az alfelünkön, és ettől alig lehet megszabadulni. A zsírsejtjeink megduzzadnak, a bőr felszíne felé törnek, lelassítják a vérkeringést, így anyagcserezavarok lépnek fel és máris ott figyel a cellulit.

Pontosan négy héttel ezelőtt elkezdtem a Nivea Silhouette-et és a Garnier golyós cuccot használni. Bevallom, semmi csodát nem vártam, de aztán úgy alakult, hogy az egyiket gyakorlatilag mindig használnám. Életmódom ugyan nem ad indokot arra, miért nem használtam rendszeresen, de van úgy tényleg, hogy kimarad egy este vagy reggeli tusolás után a narancsbőr ellenes cucc kenegetése. Elég, ha buli volt, vagy éppen bealudtam még idő előtt, és nem volt kedvem a kenegetéssel időt tölteni. Konkrétan az egyik oldalmra a Niveát használtam, a másikra a Garnier-t.

Nivea Silhouette

Nem volt rajta, hogyan használjam, de pont a tévében láttam a reklámját és úgy kentem hetekig, mint ott a csajszi. Azaz a combokat, derekat és csípőt, hasat zsíroztam, hogy szép karcsú legyek, és az összes narancsbőr eltűnjön, ahonnan csak lehet. Leginkább a fenekem feletti csípőmön lévő izéket kentem, mert béna, amikor bevágja a nadrág. A kence maga furcsa zöld színű és kellemes illatú, inkább zselés, mint tejes. Tusolás után megszáradva kentem magamra, állítólag az íze sem borzasztó. Erre simán fel lehet venni nadrágot, játszós, ha nem kentem volna a másik oldalamat a golyóssal. A derekam karcsúbb lett majdnem két centivel, de a lábaim és a fenekem nem változtak. Ára 3500 Ft.

Golyós cucc

A Garnier terméke mutatós, olyannyira, hogy ebben volt nagyobb bizalmam. Bekentem magam úgy, ahogy le van írva, azaz bedörzsöltem a golyós fejjel az érintett területeket, majd a tenyeremmel elkentem, és jól bedörzsöltem az egészet. Büdös, ragacsos, színtelen ízé, amire semmit nem lehet felvenni, meg kell várni, amíg beszívódik. Ez legalább tíz perc, és ekkor következik be az, amit nem hittem volna: csípni kezdett! Állítólag ettől a hatóanyagtól a narancsbőr eltűnik, mert ez a kence kifejezetten arra való. Nagy felületet nem lehet vele kenni. Először sokkot kaptam ettől az érzéstől, legalább egy hétig nem használtam újra, majd rámszóltak, hogy akkor mi lesz a teszteléssel, kenni kell. Kentem. karcsúbb nem lettem, a narancsbőrök még mindig ott fityegnek, de tény, feszesebb, keményebb lett a combom. Nem tudom, szerintem ezek a cuccok akkor hatnak, ha mellette nem eszem édességet, zsíros kaját és sok folyadékot iszom, rendszeresen mozgok. 

Biotherm

Pár héttel ezelőtt kaptam a Bio cuccot, aminek a doboza szép színű. Ez fontos, mert ha polcon látnám, valószínűleg akkor is megakadna rajta a szemem, valahogy bizalomgerjesztő. Először megszagoltam, milyen az illata, nagyon finom, kinyomtam egy keveset a tenyeremre, és láttam, hogy krémes az állaga, mint a sima Nivea krémeknek, a színe pedig barackvirág. A használati utasítás szerint felülről lefelé be kell kenni a bőrfelüleletet, jól be kell dörzsölni, és  most jön a lényeg, csipkedni kell a bekent részt az erősebb hatás miatt. Kentem a combomat, a fenekemet és a hasamat, sőt, annyira bejött, hogy a tokámra is raktam, hátha, persze csipkedtem is rendesen. Reggel és este fürdés után kentem, lelkesen, szinte egy sem maradt ki. A legjobb, hogy simán rá lehet venni a pizsama nadrágot és az íze is kellemes. Állítólag nonstop ilyen krémillatú a bőröm a derekam alatt mindenütt, majd megállapítottam, hogy a teszt alatt kb. három centivel lettem karcsúbb. Narancsbőreim fele eltűnt, még úgy is, hogy olykor éjjel ettem csülökpörköltöt és banános-nutellás palacsintát. Tudom, hogy hatékonyabb lene, ha picit odafigyelnék a kajálásokra és sokkal többet mozognék, de így is hatott. Elég drága, 9100 Ft a krém.

CentiMetric és Body Performance Slim Shape

A krém, amit használtam a Lierac Paris-tól a CentiMetric, a másik pedig Estée Lauder-től a Body Performance Slim Shape. Mivel az elsőnek vidám magenta színű tubusa volt, és ugyanilyen volt a krém árnyalata is, azt kedveltebb jobban. Igen ám, ennyit számít a csomagolás. A Slim Shape bár pumpás volt, nem olyan pöcögtető kupakos, mint az előző és vízkék, ezüstdíszítés volt rajta – így leírva sokkal jobban kellett volna tetszenie -, nem tetszett annyira. Nos, hogy mennyire nem számít a csomagolás, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Estéé Lauder cucc hatékonyabb volt. Mindkét termék krémzselé matériát tartalmaz, az egyik pinki a másik babakék, illenek a külcsínhez. Amikor felkentem – egyik comb egyik termék, másik comb másik termék -, a kék hűsítőbb volt, így még kevésbé szerettem, ráadásul a pasim szerint keserű is volt, még órák múlva is. Nos, egy hét használatot követően azt vettem észre, hogy a cseppet sem szimpi Estée Lauder nyert! Két teljes centivel, s kisebbek lettek a gödröcskéim is! Egy hét után, igen! Na, nem akarok nagyon vetíteni, a két centibe valószínűleg belejátszott az épp futó diétám is. Ezt már csak onnan is sejtem, mert miután megtapasztaltam, hogy nyert a jobb combom, krémet váltottam - vagy lábat? Most várom, hogy szimmetria legyen.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások