Test

Te hogy csábítasz?

1087

Zabolátlan érzékiséget birtokolsz? Ahogy találkozol valakivel, azonnal azt érzed, hogy egy percen belül akár meg is kaphatnád? Nem teszel semmit, nem is szemezel csak épp esélyt adsz arra, hogy közeledjenek? Veszélyes, végzetes szerető vagy, aki mellett megőrülnek a partnerek? Te hogyan csábítasz?

Pusztán kémia?

Az állati feromonok létezését már az 1950-es években igazolták. Rájöttek, hogy a hangyák feromonok segítségével kommunikálnak. Az is kiderült, hogy olyan feromonok szabadulnak fel méhcsípéskor a fullánkból, amik támadásra ösztönzik a közelben lévő méheket. A szexuális csábítás állati kellékei között is megtalálták a feromont. A nőstény lepkék ezzel az anyaggal vonzzák magukhoz kilométerekről a hímeket. A végzetes vonzerőhöz elég mindössze egyetlen molekula jelenléte egy köbcentiméternyi levegőben.

De mi a helyzet az emberrel? Valóban létezik az a bizonyos feromon, ami ellenállhatatlanná tesz bennünket mások számára? Ha létezik, akkor a csábítás sikerében nem elsősorban a szexis külső és a megfelelő szöveg a mérvadó, hanem ez a bizonyos láthatatlan anyag, amely éppúgy segíti a tudatalatti szexuális kommunikációt az ember esetében, mint a lepkéknél.

Figyellek!

Ahogy belépünk valahova, az első a pásztázó tekintet, azonnal felvesszük a kapcsolatot a többiekkel. És ekkor ha valaki szemében ott van az, amin fennakadunk, akár egy kellemes szemezésben is lehet részünk, ekkor még nem néztük meg tüzetesebben. Esetleg olyan hatással van ránk a tekintete, hogy öntudatlanul a hajunkat csavargatjuk. Máig vita tárgya, hogy a tekintettel ilyenkor bűvöljük a másikat vagy pusztán önmagunkat mutatjuk meg. Ezután már tetszőleges a sorrend, mit nézünk meg a másikon: kezét, testét, járását. Ha kölcsönös a szitu, akkor feltehetően hamarosan szóba fogunk elegyedni, ahol a vonzódás minden bizonnyal eldől. De ki lépjen oda kihez? 

Beszélünk..

Amikor megtörtént az összemosolygás és odalépünk egymáshoz, elkerülhetetlen a beszélgetés. A hangok, az egymáshoz hajolások, fülbe súgások intimebbé teszik a hangulatot. Ezeket vajon hozzuk magunkkal génjeinkben vagy ellessük, eltanuljuk egymástól? Esetleg szituáció és partner függő? Úgy csábítasz, hogy megvárod, amíg valaki felszed és csak szemezel vele, vagy odamész és kirakod, mit akarsz?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások