Test

Híznék

1073

Már az is beszédes, hogy a míg a fogyókúra keresőszóra 1 210 000, a diétára közel másfél millió, addig a hízókúrára alig 23 000 találat van a Google-ban. Nem nagyon ragozzuk, és magyarázzuk, hogy mi lehet ennek az oka, de tény és való, hogy van, aki hízni szeretne, és ez legalább olyan nehéz, mint lefogyni annak, aki az ellenkező problémával küzd. Igen, tudom, egyfajta evészavar lehet az is, hogy nehezen mennek le a falatok, de azért ne zárjuk ki, hogy vannak emberek, akik esznek, akár napi többször is, nem anorexiásak, nem bulímiásak, és mégsem híznak meg. Sziasztok, én vagyok az.

Keresgetek az interneten, hogy mit is kéne tennem, és kicsit bosszantó amit találok. Alapvetően sem vagyok egy nehézcsontú, hízékony alkat, miért kell, hogy minden, a témával foglalkozó okoskodás azzal kezdődjön, hogy betegségem vagy traumám van, azért vagyok sovány, hogy testtömegindexem szerint kórosan alultáplált vagyok, s örüljek, hogy nem fekszem kórházban. Vajon mindez az anorexia visszacsapása? Nem lehet valaki egyszerűen vékonycsontú, sovány alkat, anélkül, hogy ne a beteget látnák benne? Ha répát eszem nyersen, mindenki azt hiszi, fogyókúrázom. Pedig csak finom.

De vissza a netre. A hízókúra receptek olyan bölcs tanácsokkal látnak el, hogy együnk többet, együnk kalóriadúsat - s ezek még jogos, elfogadható tippek, bár jó lenne, ha olyan étrendekkel találkoznék, amik olyan alapanyagokból állnak össze, mik fokozzák az étvágyamat, és amiktől akarnék is sokkal többet enni. Hajmeresztő, hogy nem egy hízókúra konkrétan tápszeres kiegészítéseket sorol fel. Minden étkezéshez hozzá kéne keverni egy mestreséges cuccot, hogy attól hízzál, mint egy jól nevelt heroinistának. De a legjobb mégis az, hogy édességeket, cukrokat, tésztákat, süteményeket akarnának etetni velem. Tényleg az a legelfogadottabb módja a hízásnak, hogy cukor nevű mérget tömjek magamba?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások