Test

Exek az ágyban?

1058

Az évek során felszedett szexuális tapasztalatokat folyamatosan visszük magunkkal, így az ágyban gyakorlatilag az összes exünk ott van mozdulatainkban. Ahogy szerelmesek leszünk megint, akarva akaratlanul is, de bevisszük az exeket az életünkbe, Madonna szavaival élve, lehetetlen szűzként kerülni a kapcsolatba. Bármennyire is szeretnénk, a múltat eldobni nem lehet, és lássuk be, ha a másik nem olyan lenne az ágyban, mint amilyen, akkor nem éreznénk azt, amit. Sok embernek biztonságot ad, ha jóban maradhat exével és így élheti tovább az életét. Elvégre is nem meghaltunk egymás számára, hanem elmúlt az, ami volt és átalakult. Mindazonáltal ha az előző kapcsolatainkban partnereink sértőek voltak vagy épp hűtlenek, ezek az élmények egy életre velünk maradnak és ott lebeg félelemként a fejünkben, problémákat okozva ezzel az aktuális kapcsolatunkban. Legtöbbször az történik, hogy ahogy komolyra fordul a kapcsolat és összeköltözésre kerül sor, a szex szenvedélyessége fordított arányosságban csökken egymás múltjának kutakodásának növekedésével.

Amikor először szeretkezünk valakivel, odafigyelünk a másikra, körültekintőek vagyunk az exeinket illetően, és igyekszünk minél jobban megfelelni a másiknak. A szenvedély és a szerelem mindent elsöpör, és kezdjük birtokolni a másikat, miközben ott lebegnek szellemként az exek. Záporozva jönnek az exekkel kapcsolatos kérdések, mellyel próbáljuk szerelmünket megismerni, és összehasonlítani a viselkedését, magunkat elhelyezni a szívében. Lássuk be, ezek azok, melyeket ki kellene valahogy hagyni a folyamatból, mert onnantól kezdve, hogy meg vannak címkézve a gondolatok, csak baj lehet. 

Olyan lavinát indíthatunk el, mely odáig fajulhat, hogyha éppen aznap vették fel a kapcsolatot az exel, amikor alapvetően a fáradtság miatt nincs kedve a szexhez, ott fog lebegni az a gondolat, hogy exe lehet még olyan hatással rá, amiért nem akar szeretkezni. Mindez a bizalmat másmilyen szinten rongálja meg egy kapcsolatban, és mindenképpen kárososítja. Párterapeuták szerint ilyen napokon sokkal intenzívebben kell a másikkal foglalkoznunk, sokkal több szeretetet kell adnunk és oda kell figyelnünk arra, hogy folyamatosan öleljük, ezzel igyekezve megerősíteni a döntést, hogy ő az aki kell. Ez a fajta szeretet-gyártás fog hozzásegíteni ahhoz, hogy az exek végleg eltűnjenek az közös életből és főleg, a hálószobából.

Tehát ami a legfontosabb, akasszuk le a múltat a fogasról és tegyük el ahhoz, hogy élvezni tudjuk a meglévő szerelmi életet. Fontos megértenünk, hogy az amit átélünk egymással, az érintések, simogatások és orgazmusok két emberé, azt nem veszi el senki, és soha senkivel nem lehet olyan, mint amit együtt produkálunk. Ezektől teljesen el kell különítenünk gondolatban is az exeket. Azok, akiket az előző kapcsolataikban sérelem ért a libidójukat tekintve nehezen felejtik, de a jelenlegi tapasztalatok ezt a problémát feloldhatják. 

El kell ismernünk saját és párunk múltját. Az exek és a velük való fantáziák csak olyan irányban mozgatnak, ami nem vezet sehova, ellenben ha figyelmen kívül hagyjuk  ezeket, akkor soha nem tudják megrongálni a kapcsolatot. És mindehhez elengedhetetlen a jó kommunikáció, az, hogy a partnerrel szabadon lehessen beszélni mindenről, hogy mindent kitegyünk az asztalra. Ha ez megvan, a jó szex hosszútávon garantált.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások