Divat

Szájfény - hogyan, milyet?

1054

A szájfényről elsősorban azt kell tudni, hogy nem egy tartós darab, aki tartósat keres, az nagyot fog csalódni, ugyanis olyan nem létezik. Fotózásokon a sminkes ott áll a fotós mellett és folyamatosan javít. Hétköznapokon ezért érdemes magunkkal hurcibálni és a fontos pillanatok előtt újra fényelni. Itt képbe is jön az első szempont, hogy mi alapján választok szájfényt:

A kiszerelés. Nagyszerű, ha csavaros, applikátorral vagy ecsettel ellátott tubusról van szó. A kinyomhatós fajták párszor cserbenhagytak, úszott a száfényben az egész sminkbőrönd. A tégelyesnél macerás a kivétel, eleve a belenyúlkálás nem valami higiénikus, ráadásul ragad tőle az egész kéz.

A szín: az esetek nagy részében az erőteljesebb színekből válasszunk, nagyon megtévesztő lehet egy szájfény színe a tubuson keresztül: a világosabb árnyalatok teljesen színtelennek tűnnek az ajkakon. Még a legerősebb, legrikítóbb színű szájfény is inkább csak halványan emlékeztet a tubusban lévőre.

Használat: a szájfény önmagában nagyon szép, de a kedvenc rúzsra kenve csodákat művelhetünk vele. Optikailag a szájfény képes felturbózni az ajkaink nagyságát, főleg, ha a természetes ajakkontúrra (nem fölé) kenjük. Sokáig abban a tévhitben éltem, hogy az érettebb arcon nem mutat jól a szájfény, de igenis jól mutat, csak abból a fajtából érdemes választani, amiben nincs jelen külön csillám, hanem önmagában egyszerű fény.

Köszi, Karolina!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások