Divat

Luxuscuccok

1055

Oké, luxus a föld körüli hajóút, a yacht és az örök panorámás, luxus pecó, hiszen a nevében is benne van. De azért kaviárt ti is szoktatok enni, nem? Alkalmanként, amikor megkívánod. Na, összeszedtünk egy-egy teljesen feleslegesnek tűnő dolgot, ami valóban luxus. Nemhogy neked nincs rá szükséged, de az emberiségnek úgy általában nincs rá szüksége. Neked mi a luxus? Nekem néha még a színházjegy is az.

Amin a leginkább megdöbbentünk, egy étel és annak kilónkénti ára. Almas Goldkaviar, kilója nyolcmillió-nyolszázkilenvenezer forint. A világ legdrágább belugafajtája ez az iráni aranykaviár. Aztán ott a híres szarvasgomba. Ebből nemrégiben egy árverésen harminchatmillió forintért kelt egy hétszázötven grammos darabka, amit az észak-olaszországi Piemontban találtak. Aztán ott a hűtő, amiben a bort érdemes tárolni, a Porsche Vertical Limit hűtőszekrénye tizenkettőmillió-egyszázezer forint, igaz maximum még tizennégy darab van a világon, a tieden kívül, már ha megveszed. Ha már a piáknál tartunk, pohár is kelleni fog. Eisa Peretti Tiffany ezüst, pezsgős poharainak darabja száznyolcvankétezer Ft. Aztán, ha megszomjaznánk, de nem alkoholra, válasszunk egyet a luxusvizek közül, mondjuk a Bling H2O ásványvíz, amelyből egy palack közel tizenkétezer forint. A kütyükről nem is ejtünk sok szót, de a svájci Blancpain óramanufaktúra 1735-ös modelljét, amely a cégalapítás évéről kapta nevét, meg kell említenünk, ára százhetvennégymillió forint.

Fritz Knipschilidt a megalkotója a Chocopologie nevet viselő luxuscsokoládénak, aminek az ára négyszázhúszezer forint, és csak négyszázötvenhárom gramm, viszont eredeti dán recept alapján készült. Ha elpillednél a sok csokizabálásban, csak hajtsd le a fejed erre a közel százezer forintos párnára, nagy előnye, hogy bluetooth kapcsolattal még telefonként is használhatos. Mondjuk ez utóbbi még praktikus is, a hosszas telefonos csevegéseknél. Viszont ez a bringa, amit száztízezer darab kristállyal raktak ki, már inkább céltalan luxusnak tűnik. Persze mondhatjátok, hogy kiraktok egy rollert csupa gyémánttal és akkor az lesz a legdrágább kétkerekű. És igazatok is van. Mégis mi értelme van ezeknek a luxuscuccoknak? Tök jól elkerekezem a kapott bringámmal, persze vágyom egy kicsit egy bringachopperre, de nem annyira.

Ne gondoljátok, hogy csak külföldön találunk luxuscikkeket. Itt van talán a legértékesebb Herendi porcelán darabja, egy gyémántokkal ékesített Fabergé-tojás. A tizenöt példányban limitált ékszer-tojás közel kilencmillió forintos ára önmagáért beszél. A luxus egy nagy lufi. Kiszúrod és pukkan.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások