Közösség

Nyomorult munka

1040

Rettenetes, sivár és nyomorult? Ezeket a jelzőket használod reggelente, amikor eszedbe jut, hogy munkába kell menned? Ezeket mondod, ha valaki megkérdezi, milyen a melód? Az elégedetlenség a munkahelyen ingadozó, hol jó, hol úgy érezzük, lépnünk kellene, de valahogy nem megy. Valójában nem sok időt vesz igénybe elemezni azt, mi tesz nyomorulttá egy munkahelyet, és hogyan tudunk ezen javítani. Patrick Lencioni a The Three Signs of a Miserable Job című könyvében ezt osztja meg az olvasókkal.

Lencioni szerint a nyomorult munkának egyetemes jellemvonásai vannak. Cinikussá teszi az embert, mert csalódott valamiben. A nyomorult munka elszívja az energiát, a lelkesedést és az önbecsülést, ilyen meló minden ipar minden szintjén megtalálható. Leoncioni a vezetőket okolja ezért, könyvében három jelet és három orvoslást ír le arra, mit tegyünk, ha igazán gyűlöletes a munkánk. A Yahoo egyik felmérése is azt támasztja alá, hogy a menedzserek a hibásak, a megkérdezettek 43 százaléka állította, elégedetlenségének oka a főnöke, és emiatt tervezi, hogy új munkát keres.

Névtelenség

Az alkalmazottak névtelennek érzik magukat, mert a menedzserek nem úgy közelítenek feléjük, mint egy emberhez, csakis munka szempontjából fontosak, csak a munka mint érdek az elsődleges. 

Jelentéktelenség

Amikor úgy érzed, hogy a te munkád nem oszt, nem szoroz a rendszerben, azaz nem teszel le semmi fontosat az asztalra, vagy ha igen, arról sincs visszajelzés, akkor motivációdat vesztetted. Minden embernek fontos azt látnia, hogy amit végez, az elengedhetetlen a cég működésében, egyszerűbben szólva, mindenkinek kell a dicséret.

Tehetetlenség

Ez az oka annak, ha önbecsülésünket veszítjük, mert nem érezzük, hogy sikerélményünk lenne abban, amit csinálunk. Ez az öröm elengedehetlen az ember fejlődéséhez, így természetes, hogy a munkahelyünkön is szeretnénk ezt érezni. Ha régóta vagy soha nem volt sikerünk, érdemes elgondolkozni azon, hogy munkahelyet váltsunk.

Tehetünk azért, hogy jobb legyen, nem kell beletörődni abba, ami van. Első lépésként vizsgáld meg a főnöködet, mennyire igaz a munkahelyedre a névtelenség, jelentéktelenség és a tehetetlenség. A legtöbb főnöka látszat ellenére változni szeretne, még akkor is, amikor nagyon elfoglalt vagy éppen érdektelen a témát tekintve. Ha sikerült vele időpontot egyeztetni a megbeszéléshez, próbáljuk megvilágítani, mire van szükségünk, s ez ne a fizetésemelés legyen. Vizsgáljuk meg vele együtt, mi alapján minősítse a munkánkat, mert szükség van a visszajelzésre. Harmadsorban érdemes több érdeklődést mutatni a főnök élete iránt, később ő is be fog csatlakozni, mert ha azt érzi és látja, hogy ez működik, akkor mindenki csak nyerhet ezzel hosszútávon. Főnökkel és munkával szemben olyan elvárásunk legyen, ami a valóságnak megfelel, és ne felejtsük, a főnökeink nem gondolatolvasók, és övéké a felelősség a csoport munkája felett. Ha ezek ellenére sem történik változás, keress mást, de csak akkor, ha úgy érzed, megtettél mindent azért, jól érezd magad a munkahelyeden.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások