Szépség

Barnulj, ne sárgulj!

1014

Nyilván elsőre mindenki foltos lesz tőle és sárga, nem csak a tenyér, hanem a körmök is, de ha bénázol, és a választott krém is béna, úgy ahogy vagy, répaszínű lehetsz. A mostanában divatos testápoló-barnítók, a napfény színe, a nyári bronz életérzés és társaik már nem olyan agresszívek, mint a régebbi cuccok, de azért ezekkel is óvatosan érdemes bánni.

1. Dörzsölés
Zuhanyozás közben reszeld le magadról az elhalt hámsejteket, ez egyébként is javasolt hetente egyszer, minden drogériában kaphatók dörzsölő kesztyűk, kefék, egyebek, amikkel jó alaposan csutakold le magad. Picit fáj, de inkább kellemes, ahogy kipirul a bőröd, és beindul a vérkeringés, nemcsak selymes leszel tőle, de még narancsbőr ellen is hasznos, állítólag a japán csajok ettől szépek. Szerintem meg más génkészletük és táplálkozásuk van, de mindegy. Ha ez nem válik be, akkor radirozós testápoló, bár az fölösleges kemikália.

2. Törlés
Jó szárazra, nem csak úgy tessék-lássék, így praktikus, ha van otthon nedvszívó törölköződ még a múltból. Úgy tűnik, ma már képtelenek ilyet gyártani, csak tologatod magadon a vizet ezekkel a dizájnos leplekkel. Ha akarsz bikininyomot magadon, akkor vedd föl, de nyilván nem akarsz, úgyhogy kész vagy az alapozással.

3. Kenés
Jöhet a lényeg, kezdheted a kenést, a lábadtól fölfele. Legyél türelmes, és egyenletesen kenj, Ezt úgy tudod elérni, hogy addig-addig simítgatod ugyanazt a felületet, míg a krém teljesen be nem szívódik, ezzel elkerülheted, hogy világosabb és sötétebb csíkok legyenek rajtad. A térdekre, könyökre és lábfejre csak nagyon keveset használj, ezek igen intenzíven elszíneződhetnek, és a sárga lábú ember elég furán néz ki.

4. Mosás
Ha kész vagy, azonnal mosd meg a kezed szappannal, de ne csak a tenyered, hanem a körmeid alatt is, mert pillanatok alatt úgy nézhetsz ki, mint egy igazi nikotinista. Kényes kérdés, hogy a kézfejeddel mi legyen, a legjobb, ha nem a hagyományos technikát használod, hanem mint a gyerekek, tenyérdörzsölést vetsz be, no meg körömkefét.

5. Szárítás
Minimum negyed óráig hagyd magadon száradni a cuccot, de a profik egy órát javasolnak. Mivel nincs az a hülye, aki emiatt egy órával hamarabb keljen, marad a gyorsított száradás, és a laza cuccok.

Extrák
Ha akarod vagy ha fetisiszta vagy, gumikesztyűben is intézheted ezt az egészet, de a kenés egyenetlensége azért ebben az esetben valószínűbb. A lábad borotválását ne az önbarnítás előtt intézd, hogy elkerüld az irritációt. Kerüld azokat a területeket, amiket általában kevés nap ér, mint a hónaljad, a mellkasod oldala vagy az alkarod belső fele, így természetesebb hatást érhetsz el. Keress külön arcra kifejlesztett cuccokat, ha még természetesebb hatást akarsz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások