Közösség

Anselmo csomag

1004

Szerkesztőségünket meglepte az Anselmo Crew egy vaskos boritékkal, izgatottan kinyitottuk, és találtunk benne sok jó zenét. Aztán, mikor közelebbről is megnéztük, hogy mi a szösz, hát egy gyerek lemez is volt közte. Persze, hogy rögtön betettük a lejátszóba és jókat nevettünk rajta. Manófalvi fitness funky!

Anselmanók

Mit szépítsem? Elég bugyuta, de hát milyen legyen, így elsőre? Olyan Kalálkás, nem a terrorizmusról énekelnek, az biztos. Cuki kis szövegek, tinglitangli kis muzsika, nem túlbonyolítva. Betenném-e a hároméves lurkómnak – ha lenne -, háttérnek? Hát persze! Zeneileg annyit még meg kell említeni, hogy jól érvényesül az élőhangszerek használata, játékos szövegekhez jól illenek az efektek, groovok, slampek. Néha kicsit reggae-s a dal, amit én nem kedvelek, de nem vitték túlzásba. Latin, funky monkey, reggae, magyaros - már, ha van ilyen – hangzás, de van még dzsessz és hip hop, némi világzenei plimmegés, így minden gyerek ki tudja választani, hogy neki melyik stílus fekszik. A szövegek jól érthetőek, kedves történetekkel tarkított, mind a nyolc track. Mire jó? Hát az öcsédnek, kishúgodnak vagy majd a lurkóidnak. Esküszöm hallok épp egy kis Manu Chao-t. 

Városi arcoknak

My town... hát persze, hogy ezzel kezdődik az Urban Snaks album. A rádióból jól ismert bugis dallamok, rögtön a fülünkbe másznak, és nem feledjük. Szeretjük. És persze a Girling-et is! Már jó hat-hét éve annak, hogy az Anselmo Crew magjai találkoztak egymással a nagyvilágban, és elkezdtek cseperedni. A második, az Urban Snacks is olyan városi lemez, mint amilyenek a srácok, és a tőlük megszokott hangzás internacionális. Olyan dzsungelekbe visz el, amik alapvetően betonból épültek, és a házak között lehet salsázni, dance-elni, de akár fejen pörögni is. A stílusok tárháza egyesül ezen az albumon. A srácok szerint az ő zenéjük – és ezzel akarom jellemezni a korongot -,  a világ majd' minden tájának majd' minden zenéjéből mixelt életvidám urbánus popzene. Ha mindenáron tudni szeretnétek, hogy mi ez, anélkül, hogy belehallgatnátok, hát jusson eszetekbe Manu Chao és a latin, afro, balkáni, reggae, salsa, hip-hop, acid jazz, drum 'n' bass, funk, ska, cigányzene egyvelege. A hazai színtéren unikális album született, de mégis nehéz megmondani, hogy mi az, ami ötvöződött benne, mi az, amitől ennyire egységes és stílusos, hiszen könnyen beleeshettek volna a srácok olyan hibába, hogy kaotikus káoszt alkotnak, ebből a rengeteg hatásból. De nem ez történt, úgy hogy hallgassátok és áldozzatok, megéri.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások