Szépség

Krémezünk

1000

Végiggondoltátok már, hogy mi mindent kenünk a bőrünkre, egy-egy átlagos napon? Na, mi igen. És most elő is adjuk, hogy megdöbbenhessetek és elgondolkozzatok.

 Fentről le

Van ugye az arcunk, amin legalább két-három féle bőrtípus feszül. Mást kenünk a szemünk környékére, mint az arcunkra és mást a T-vonalra, és megint mást a nyakunkra. Reggel jó esetben hidratálunk, a szemkörnyéki ráncok ellen egy nappali ránctalanítót felviszünk és a T-vonalra egy mattosítót. Ezután, ha elég elvetemültek vagyunk alapozunk, majd púderezünk, és ezután jön a smink a szemhéjfestékkel, a pirosítóval, a rúzzsal, szájfénnyel, kinek kénye kedve szerint, még egy kis szemcerka és pillafesték. Felsorolni is sok.

A nyakunkat és a dekoltázsunkat sem felejtjük el hidratálni a reggeli zuhany után. A mellünkre mellfeszesítőt kenünk, ugyanez mehet a pocakra is. Kicsit lejjebb, persze narancsbőr és karfiol képződmények elleni szert használunk, egészen a csípőnktől a térdünkig. Szerencsére a lábszárunk nem igényel mindennapi törődést, de azért alkalmanként ezt is le kell hámosítani, radírozni, bőrnyugtatózni. Aztán már a lábfejünknél vagyunk, ahova reggelente csak egy kis outdoor sprayt fújunk, hogy este se legyen rohadó szaga. 

Hopp, majdnem elfelejtettem, hogy a hónaljunkat is be kell kenni, le kell fújni, különben irtózatos hagymaszag fog körülvenni minket a nap nagy részében. Szóval tessék szépen dezodorálni. És egy leheletnyi parfüm is kerül a bőrünkre, hát persze.

 Iskolában, melóban

Napjában többször is kezet mosunk, szappannal (!) és ugye az szárít, még akkor is, ha nem klasszikus szappantestet használsz, hanem folyékonyat. Ráadásul a számítógép előtti munkát végzők, az elektromosság és a folyamatos klaviatúra csapkodás káros hatásait is érezhetik, hiszen ezek is szárítják a bőrt. Tehát hidratálnod kell a kezedet is, szóval arra is tessék kenni, lehetőleg glicerines krémet. Ha légikísérő vagy, akkor folyamatosan hidratálnod kell a pofidat, ha légkondicionált helységben dolgozol, folyamatosan hidratálnod kell... Szóval, nem értem, hogy lehet ezt megoldani full sminkben...? ja és ne feledkezzünk meg a különféle gyógynövényes kencékről sem, amit fejfájásra használunk, azt is a bőrünkre kenjük...

Eljött az este

Korántse fejeztük be a bőrünk stimulálását a reggeli parádéval. Hazaérünk, elnyúlunk, aztán jön az esti tisztálkodás. Arcot lemossuk, természetesen más lemosót használunk a szemünkre és mást az arcunkra, nyakunkra, majd tonizálunk. Ezután veszünk egy pihentető fürdőt, ahol aztán elég sok tisztítóval, illóolajjal, illatosítóval érintkezhet a bőrünk, attól függően ki miket használ. Oké, végeztünk a locspoccsal, és lehet megint hidratálni, letámadni a narancsbőrt. Azt hiszed végre ágyba bújhatsz? Tévedsz. A sarkaidat be kell kenni bőrpuhítóval, a körmeid bőrét hámosítóval, ki kell igazítani a körmeidet, le kell kenni puhítóval, erősítővel, kinek -kinek igénye szerint és eztán lefekhetnél, de érzed, hogy húzódik a bőr az arcodon, úgyhogy tessék feldobni egy épp neki való maszkot. Miután a maszk hatóideje lejárt, és leaplikáltad a bőrödről, lehet megint hidratálni, csak most éjszakai krémmel. 

Ha te mindezt végigcsinálod, először is gratulálunk, másodszor el tudjuk képzelni milyen hatalmas szekrényed van a fürdőben és azt is, hogy mennyit költesz a csak kencékre. De biztos szép vagy!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások