Szépség

Hogyan válasszunk illatot?

109

Rengeteg kérdés és félreértés övezi az illatok világát, sokan azt gondolják, az illat napközben lekopik viselőjéről, ők azok, akik folytonosan megújuló illatfelhőben úsznak, de gyakori szempont az is, hogy az illatnak és külön a palacknak is egyformán drágának, exkluzívnak kell lennie. Mindeközben sokan azt sem tudjuk, mi illik hozzánk, hogy hogyan teszteljük a mintákat, s mi az, amivel személyiségünk egységet képez majd. Íme pár jótanács kezdő illatvadászoknak.

Ne csábítsanak el a szexi palackok. Legyünk őszinték, ki ne venne le a polcról inkább egy Prada parfümöt Paris Hilton legújabb illata helyett? Gondold végig azonban, hogy valóban arra az illatra vagy inkább a szép palackra fáj csak a fogad? Jó tudni, hol vásároljunk, ami persze attól függ, hogyan szeretünk vásárolni. Olyan helyen, ahol hozzáértően segítenek az eladók, vagy ott, ahol egyedül és kedvünkre összebüdösíthetünk mindent.

Azt is érdemes tudni, milyen illatkomponensek tetszenek, például, ha a nehéz virágillatok és a borostyán a szimpatikusak, akkor Prada, Diesel’s Fuel for Life, Euphoria by Calvin Klein, Paco Rabanne’s Black XS és Estée Lauder’s Private Collection jöehetnek szóba, de egy profi eladónak az is elég, ha elmondod, miket használtál eddig.

A feromonok öntudatlanul meghatározhatják a következő randit, de semiképp sem befolyásolják azt, mint ahogyan az Axe sem teszi, hiába ködösítik el a srácok a mellkasukat. A feromonparfümök legendája ráadásul humbug. Az étkezés is sokat számít, ha olyan ételeket eszünk, értelemszerű, hogy a testszag is eszerint változik, gondoljunk csak a hagymás izzadságszagra. 

Türelemmel keressük! Nincs rosszabb, mint J Lo Glow-jának és Versace Bright Crystaljának heves keveréke, ami tuti, hogy migrént idéz elő.
Az üzletben mindenhol találhatóak kis illatmintának való papírok, ki kell próbálni, melyik tetszik, majd amelyik a legjobban bejön, érdemes a csuklóra fújva is megszaglászni, hogy milyen lenne testszagunkkal keveredve. És itt van szükség türelemre, várjunk egy kicsit és csak aztán szagoljuk meg, illik-e saját bőrünkhöz. Semmiképp ne vegyük meg azonnal, órák múlva szagoljuk meg, érezni-e még, és tetszik-e még. Ha már megvan, szem előtt kell tartani, hogy kémiai anyag révén illékonyak, tehát, ha hűvösen tartjuk, meghosszabbíthatjuk a parfümök élettartamát, évekig nem romlik és nem is párolog el.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások