Test

Google doktor

5

Biztos veletek is sokszor előfordult, hogy különböző ismeretlen tüneteket produkált a testetek. Ilyenkor nagy sebesen felcsapjuk a Google.com nagylexikont, és beírjuk a keresőbe a titokzatosnak tűnő szimptómáinkat. Rémesebbnél rémesebb betegségeket diagnosztizálunk azonnal, amik persze napokon belül el is múlnak, hisz vagy megfeledkezünk róluk, vagy sokkal jobbat találunk, legyen szó épp tumorról, vírusfertőzésről, himlőről, méhen kívüli terhességről. Hipochonderek sorozata.

A legfélelmetesebb: HIV. Egyik reggel arra ébredtem, hogy a vállgödrömben hatalmas nyirokcsomó éktelenkedett. Lázam is volt, fáradt is voltam, bár reggel volt. Tapogatózás, találtam még néhányat. Sírva kapcsoltam be a számítógépet, hogy segítségül hívjam Google doktort. Szinte biztos voltam benne, hogy HIV pozitív vagyok. Így minden tünetemet beírtam a keresőbe: láz, nyirokcsomó-duzzanat, fáradékonyság. Az első link alatt már láttam, hogy vagy HIV pozitív vagyok, vagy TBC-m van, bár nem köhögök véreset… További keresgélésre kidobta még a rendszer a kullancs-csípés által terjesztett agyvelőgyulladást, a Lupus erythematodes-t – ez is jól hangzott. Ez utóbbi nagyon veszélyes immungyengeségre utal, tehát, akár HIV pozitív is lehetek, mert emlékszem olvastam valahol, hogy HIV fertőzés esetén az immunrendszer szétesik. Akkor ez tuti az lesz.

Persze szombat reggel hiába is rohantam volna az ügyeletre, hogy tessék megvizsgálni, biztos AIDS-es vagyok, senki nem foglalkozott volna velem. Eldöntöttem, hétfőig várok, persze egész hétvégén tovább keresgéltem, tanulmányokat olvastam az immunhiányos szindrómáról, a lehetséges kezelésről, mindenről. Vasárnap este már kész tervem volt, az elkövetkező – szerencsés esetben akár - 15 évre: gyógykezelés, szerencsejátékok, nagy nyeremények, Föld körbeutazása. Csak pozitívan!

Hétfőn reggel nyitáskor ott ültem a háziorvosnál. Részletesen elmondtam neki a tüneteimet, a testem lágyékaiban duzzadt, fájó nyirokcsomók, láz, fáradékonyság és Google doktor szerint, ez bizony HIV vírus. Kinevetett. Ez csak egy egyszerű mononucleosis. Hogy mi? Sima mirigyláz, az Epstein-Bar vírus okozza és elmúlik, még gyógyszer sem kell, de azért menjek el egy vérvételre. Persze HIV vizsgálatot is kértem ...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások