Közösség

Kis osztálytárshatározó

916

Az osztályok mint mikrotársadalmak ugyanúgy felvonultatnak embertípusokat, mintha nagyobb edényből merítenénk, s ha visszagondolsz egykor volt osztálytársaidra, bizonyára bevillannak a tipikus arcok. Azok, akik minden valaha volt osztályodban több-kevesebb hasonlósággal fellelhetőek voltak, s akik a párhuzamos osztályokban, s még talán szüleid idejében is kötelező elemként ott ültek a padokban. Kisebb közvéleménykutatással összeszedtük a leggyakoribb példányokat.

Nem tanultam semmit - színkitűnő típus

Na, ő a tuti befutó, aki tényleg minden osztályban ott van, s talán teljes biztonsággal mellé is tehetjük, hogy lány. Általánosban ő az, aki úgy jelentkezik, hogy kiesik a padból, talán még nyög is mellé, igen, nyögdécsel, ám később, mikor gimiben sikké válik a nemtanulás, már nem reklámozza ennyire felkészültségét. Ellenkezőleg. Témazáró előtt ő az, aki egész nap sápadtan magyarázza, nem tud semmit, nem tanult semmit, a dogát persze teljesen elrontotta, örül, ha megvan a kettes. Peeerszeeee. Alfaja a nem tanultam semmit, de a tanárokból úgyis kipofázom az ötöst. Ez egyébként inkább egyetemen beváló taktika.

Asszony típus

Felbukkanó típus az a lány, aki ugyanúgy néz ki, mint anyja, úgy viselkedik és úgy is hordja a haját, ahogy a mamája. Ha szólnak neki ezért, akkor úgy tesz, mintha ez nem lenne igaz, vagyis nem akar ezzel szembenézni. Az iskolai rendezvényeken nevetés tárgyai, ahogy anyuval kézenfogva ugyanolyan kosztümben, ugyanolyan konyttyal vonulnak a vécébe. Másik alfaja az, aki bár nem úgy néz ki, mint a saját anyja, valószínűleg nem sokat fog változni, valahogy korán föladta az életet, de az is lehet, hogy soha nem várt tőle semmit, amolyan mindenről lemondó, bocs hogy élek típus. Ha az iskolatáskát behelyettesíted két cekkerrel, na most valószínűleg úgy néz ki.

Mindenki belém szerelmes típus avagy a szűzkurva

Amerikai megfelelője a pompom lány, nálunk ennél kevesebbel is beérték. Többnyire szép lányok ők valóban, és szerelmes leveleket is kapnak, még a másik osztály fiúitól is, és szinte mindig van egy náluk rondább és kevésbé népszerű barátnőjük. A sulibuliban lassúzik, majd a folyosón sír szerelmi bánatában, mert hódolóival nem foglalkozva egy felsőbb évesbe szerelmes. Mi, csajok őket kurváztuk le előszeretettel. Azaz inkább leszűzkurváztuk. Egyébként volt az ettől eltérő szűzkurva típus is, többnyire nekik jött meg először a menszijük, ők voltak azok, akik nők voltak a suliban és előszeretettel fitogtatták szexuális tapasztalatukat, ami persze nem volt. Ez mind a csajoknak szólt csupán, mert pasikat nemigen láttunk körülöttük.

Aki a tanárokkal smúzol

Hát őt nagyon nem szerettük, többnyire az osztályfőnöknek nyalt, de ez nem volt kizárólagos, túlélésének eszköze volt a jópofizás. Ő az, aki az osztálykiránduláson velünk ivott és cigizett - mértékkel és félve, ha lebuktunk ő pont nem volt ott, és másnap, a múzeumi sétán már a tanár mellett ment. Jobb fej tanárok ezt szúrták, és inkább szivatták, minthogy kivételeztek volna vele, de a többség nem látott át a szitán. Ide tartoznak még azok a diákok, akiknek a szülei barátok voltak valamelyik vagy több pedagógussal. Na, őket is utáltuk, mert volt, aki tegezhette azt a tanárt, akinek mi csak csókolommal köszönhettünk, és különben is kivételeztek velük.

Éhenkórász és fullos uzsonnás

Klasszikus páros. Az egyik, akinek soha nincs uzsonnája, se pénze, így mindenkitől lejmol. Ha szerencséje volt, ő volt az osztály jó pasija, így voltak rajongói és bejáratott útvonalai, de ha nem, a kéregetés szünetről szünetre folytatódott. Párja az, aki egy egész éléskamrát hozott magával - exkluzív hozzávalók, gyönyörű szendvicsek, harsogó paprika és déligyümölcs. Aztán volt a szerencsétlen, akit azért csúfoltak, mert mindig ugyanazt kapta (sokszor anyagi okok miatt), és a többség, akik a büfék finomított cukrán éltek.

A szerelmesek

Ők azok akik csókolóznak a folyosón, kuncogva összenéznek az órán, minden buliban együtt vannak, és akikre irigykednek a többiek osztálykiránduláson, mert együtt alhatnak. Vagy nem, de mégis megteszik. A tanárok valamiért kivételeznek velük, vagy azért mert tiszteletben tartják a szerelmüket vagy azért, mert szimplán hülyék vagy mert bájosnak tartják őket. Drámájuk az osztály drámája volt.

A mókamester-nagypofájú típus avagy a rosszgyerek

Jellemzően nem tanult, többnyire hiperaktív gyerek volt, aki nem buta, csak nem passzol az oktatási rendszerhez, így idejét inkább a tanároknak és az osztálytársaknak való beszólással ütötte el. Tipikus hátsópadban ülő, aki onnan ugatott előre az első padban ülő nagypofájú csajnak, akivel a végén vagy szerelemben vagy szoros barátságban kötöttek ki. Felelésnél vagy a nem tanultam tanárnő fomát nyomta vagy zavartan habogott, s rendszeresen bukott is természetesen, a tanárok jellemzően hülyének tartották. Menő volt vele jóban lenni, ha még jóképű is volt, akkor ő volt az osztály első számú szerelme is. Elengedhetetlen kelléke volt az alátétarca, a csöndes, visszafogottnak tűnő fiú, aki mindig nevetett a vicceken, és aki mindig ott volt, hogy legyen kin keresztül szerepelni.

A szemüveges elmebeteg

Ő fiú, és valami volt vele, mert mindig eljött a pillanat, amikor robbant. Volt, hogy szimplán üveghangon visított, de az is megesett, hogy székkel támadt valakinek. Csípett és karmolt, se a fiúkkal, se a lányokkal nem volt igazán jóban. Jeles tanuló, jogásznak készült, amit elsőben közölt is, így onnantól kezdve sosem kellett felelnie történelemből, csak összekacsintósan megkapta az apróbetűs részt is házinak.

Klikkesedők

Valamilyen érdeklődési kör alapján csoportosulnak és éveken át barinőznek. A többiek szemét ez többnyire szúrja, pláne, hogy ők azok, akik később együtt járnak bulizni pénteken és szombaton, szerveznek maguknak kirándulásokat, filmnézéseket, kajálásokat, amitől nekik nagyon jó és szép gimnáziumi éveik lesznek, míg a kiközösítettek csak irigykednek vagy szimplán nevetségesnek tartják őket.

A kövér és az ápolatlan

Mindenhol volt kövér - vagy fiú, vagy lány, s vagy ő verekedett vagy őt verték. Mint ahogy mindenhol volt büdös, ápolatlan, akitől mindenki undorodott. Alsó tagozatban ha hozzádért, átkented egy osztálytársadra "pfúj, xy-os lettem" felkiáltással.

Másolós és takarós

Ezen nincs mit magyarázni. Az egyik sose tanult és leckét és dogát másolt, a másik mindig tanult, és erre irigy volt. Testtel, karral vagy testtartással takart. Gyakran megegyezett a nem készültem-ötöst kapok típus képviselőjével.

Az outsider

Na ő az, aki magasról tett az egész osztályra, nem járt osztálykirándulásra, a másik osztályból vagy másik iskolából voltak barátai. Flegmán bevonszolta magát, végigülte az órákat, de szünetben és suli után már kopott is. Legtöbbször csajokról van szó, s az ok gyakran az, hogy bepasiznak, s az iskola meg az osztálytársak már szinten alulinak tűnnek hirtelen.

Valóban kurvoid, fehér májú

A valóban kurvát gyakran a suli menő felsőbbéves csávóbandájával láthatjuk, általában kézről kézre jár, és már akkor éjszakázik, amikor a többiek azt sem tudják, mi az. Ribancosan öltözködnek, annyira nem szépek, nem is csinosak, de fehér májúak, általában minden kapható péniszre rátekerednek és meg is kapják, amit akarnak.

Bukott diák

Teljes hülyéknek vannak elkönyvelve a tanárok által, ráadásul az osztály is nehezen kezeli a beilleszkedését. Legtöbbször az áll a háttérben, hogy valójában olyan családból származik, ami miatt figyelemzavaros és nem buta vagy egyszerűen nem érdekli semmi. Ennek ellenkezője a nem bukott, hanem az egy évvel előre lépett diák, aki annyira okos, hogy már háromévesen kívülről fújta a szorzótáblát. Ennek a gyereknek is lőttek, mert később képtelen megfelelni a szülők és tanárok elvárásainak, ő az, aki mindig minden versenyt meg kell hogy nyerjen.

Tanárgyerek

Az iskola egyik tanárának gyereke, akivel kivételezik minden tanár és iskolaigazgató, csak mert xy-nak a gyereke. Gyakori, hogy a mamája is megy az osztálykirándulásokra, vagy hogy szünetben találkoznak és kap plusz uzsonnát.

Mit hagytunk ki?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások