Lélek

Szexes álmok

888

Álmaink jönnek, mennek, éjszakáról éjszakára változnak. Van, hogy nem tulajdonítunk nekik jelentőséget, hiszen összekuszáltak, nem is tiszta igazából, hogy hogyan is volt az egész, de vannak olyanok is, amelyek mélyen bennünk maradnak napokra, rossz érzéseket keltenek vagy épp jókat. És a legfurább, hogy leginkább elhallgatott álomtípusunk a szexuális álmainkat rejtik. Reggel felébredve párunk mellett biztosan nem meséljük el, hogy képzeld, Gizivel álmodtam, és a ceruzahegyes csiklójával. Fellapoztuk a leggyakrabban használt álmoskönyveket, és meglepő értelmezéseket találtunk, melyekre mind egytől egyig rá tudunk cáfolni.

De mit jelenteknek ezek az álmok, van egyáltalán jelentőségük? Jung és Freud óta alapvető fontosságúnak tűnnek álmaink. Leginkább pedig a szexuálisak. Sokan úgy vélik, hogy elfojtott vágyaink jelennek meg az álomképeinkben, holott lehet, hogy csak arról van szó, hogy az életünk minden pillanatában jelenlévő dolgok, mint például a szex, egyszerűen begyűrűznek álmaink közé is. Pszichológusok szerint, álmunkban a legszélesebb palettán foglalkozunk a szexualitással. Ha nem veszünk tudomást saját szexuális természetünkről, túlságosan agyunkkal irányítjuk azt, bizony álmainkban többször is felszínre jönnek ezek képek. A szexualitás olyan igény – álomban és valóságban egyaránt -, amellyel egy másik ember közelségére vágyódunk. A partner ezt a közelséget szimbolizálja, ha minden ember teljes egésznek érezné magát, nyilván nem akarna céltalanul szexelni, csak akkor, ha szaporodni akar.

Meglepő álmok

Amikor egy heteroszexuálisként azonos neművel lépünk intim kapcsolatba, vagy homoszexuálisként ellentétes neművel – álmainkban -, az nem feltétlenül jeleníti meg elfojtott vágyainkat. Amikor azonos neművel szexeskedünk, egyszerűen arról van szó, hogy olyan embert kívánunk, mint mi magunk. Az ilyen típusú álom akkor megfejthető, ha rájövünk arra, hogy milyen más hasonlóság van még köztünk és álombeli partnerünk között, mint a nemiség.

Fiú is vagy és lány is?

Egyaránt hordozunk magunkban női és férfi nemi jegyeket is, tehát elmondható, hogy valójában mindannyian biszexuálisok vagyunk. Ha esetleg álmunkban hermafroditaként jelenünk meg, az biszexualitásunkra utaló jel, tehát a két nem a testünkön és lelkünkben összekeveredik és néha harcol.

Kényeztetés

Sokunkkal előfordult már, hogy álmunkban maszturbáltunk, és ilyenkor bizony a valóságban is többször ágyékunkhoz siklik a kezünk – egyesek már el is élveztek így – ez a valóságos álom arról szól, hogy vígaszt keresünk. Valami kellemes, felszabadító és megnyugvást adó érzésre vágyunk.

Idegenek, ismerősök

Előfordult már az, hogy egy kollégádhoz vagy barátodhoz kerültél közel álmodban? Nem kétséges, még ha eddig eszedbe sem jutott, hát jó, ha tudod, bizony vonzódsz hozzá! Kíváncsi vagy, hogy milyen lehet vele, izgat a jelenléte, mivel ezt éberen nyilván elnyomod – sőt lehet, hogy elnyomnod sem kell – álmodban óhatatlanul is meg fog jelenni.

Szex a szülőkkel

Gyermek és serdülőkorunk gyakori álmaink lehetnek a szüleinkkel folytatott szexuális álomkalandozás. Ez igen rossz érzéseket tud kelteni a lelkünkben, agyunkban ,de nem kell rosszra gondolni. Itt végképp nem arról van szó, hogy kívánjuk az apánkat vagy anyánkat. Egyszerűen úgy magyarázzák a pszichológusok, hogy bűntudatunk van a szüleinkkel kapcsolatban, ezt akár egy csínytevés vagy apró hazugság is generálhatja. Spirituális magyarázata az ilyen típusú álmoknak az, hogy a szexuális tevékenység a legmagasabb rendű kifejeződése két ember szeretetének.

Véres és fájdalmas

A szadista álmok éber viselkedésünk kompenzálásai. Két lehetőség van: vagy túl félénk az álmodó vagy túlságosan parancsolgató természetű. A félénkség elhárító mechanizmusa a szadista álomkép, míg az ellenkező eset pont azt az igényt mutatja, hogy uralkodásra vágyódik az álmodó.

Lehet, hogy tiltott, de vágyott pillanatokra kerülhet sor az álmainkban, de az álomértelmezések csak rajtunk múlnak. Vezess álomnaplót, ezt tartsd az ágyad közelében, mert ébredéskor még emlékszel rájuk, de fél óra múlva elfelejted őket. Figyeld meg visszatérő motívumaidat, és elemezgesd őket kedvedre. Többet ér, mint bármilyen álomfejtő segédkönyv.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások