Étel+Ital

Sörözzünk!

893

Ha legurítanál egy jó hideg sört, de épp olyan helyen vagy, ahol tilos alkoholt fogyasztani, vegyél dobozos sört, és egy-két elterelő matricát hozzá. A Beer Can Wraps nyolcszáz forintba kerül, és négy darab van benne.

Fürödj a folyékony kenyérben, ha a bőröd úgy kívánja! Tirolban ezt is megteheted, a Starkenberg kastély gyógyfürdő részlegén. Biermythos-nak keresztelt üdülőközpont vezetője szerint egy pár órás sörfürdőnél nincs jobb orvosság bizonyos bőrbetegségek kezelésére. 

Kend a hajadra a sört, ha nem elég fényes! Mit nekünk gyémánt ragyogás, meg hasonló maszlagok! Nem kell kemikáliát kenni a sérónkra, elég ha hajmosás után néhány deci sörrel leöblítjük. Nem lesz savanyú szaga, de csillogni fog. 

Belül is tud jótékony lenni a sör. A gyomorbántalmakkal küzdő embereknek nem szokták ajánlani az alkoholfogyasztást, de a sör hasznos lehet, ugyanis összetevői pozitív, nyugtató hatással vannak a nyálkahártyára. Ezen kívül segíti az emésztést, gyorsítja a gyomor kiürülését, a tápanyagok felszívódását, javítja a vizeletkiválasztást, így a káros anyagcsere-végtermékek hamarabb elhagyják a szervezetet. 

A sörnek nyilván vannak pszichológiai hatásai is, hiszen pasijaink imádnak sörözni járni - vagy ez csak valami álca? Nyilván imádják a habot a tetején, a gyöngyöző, hideg üveget, az éltető nedűt, hiszen sokszor hangoztatják, hogy  „a legszebb öröm a söröm”.

Ráadásul a legkevésbé káros.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások