Divat

Galliano a pasiknak

869

VIII. Henrik, Hans Holbein portréi, a Tudor éra és a ködös Albion hangulata inspirálta a tervezőt sötét steampunk hangulatú kollekciójának tervezésében. A kifutón megjelenő sziluettekről a középkor jellegzetes figuráira asszociálhatunk, a bársony berettes, finomkodó arisztokratára, az erdőkben lapuló marcona rablóvezérre, a megtört tekintetű, sápadt jobbágyokra, udvari bolondokra, a hóhérra, a kivégzésre váró rabokra és az utcai színészekre.

Nézd meg a kollekciót!

Galliano szeszélyesen és bravúrosan keveri az anyagokat, a formákat, a jelent és a múltat. Kollekciója jól tükrözi jelen korunk eklektikus divatját, hiszen a divatban bármi megengedett, bármilyen stílus szabadon keverhető. Bő bőrkabátjai, szűk szövetzekéi, a kötött durva anyagok, a szőrmerátétek, a virágmintás vagy rusztikus nonfiguratív hímzések, a színes, csörgős és bojtos bohócszerelések, a kopottas hatású printek egyaránt középkoriak és modernek. A kettősséget nem csupán az idősíkokkal való játék, hanem az unisex jelleg is magában hordozza. Galliano férfikollekciójának nagy része nem csupán kortól, hanem nemtől is független.

A kollekció második része bohémabb és színpadiasabb, a bohócsipkás, hóhércsuklyás, állatmaszkos modellek alsónadrágban, kötéllel a nyakukban vagy busószerű ruhákban vonultak fel. Kíváncsisággal várjuk, hogy mikor jelenik meg a hóhércsuklya és a cicamaszk a boltokban. Te szeretnél egyet?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások