Közösség

Izraeli és palesztin haverok

835

Tegyük fel, hogy a világ egyik legkritikusabb konfliktuszónájába, a Gázai övezetbe képzeljük magunkat. Képzeljük el, hogy jelen gondolkodásunkkal ott élünk, s próbáljuk értelmezni mindazt, amit a nagypolitika értelmezendővé tesz számunkra, s hogy mindezek mellett próbáljuk hétköznapi életünket is élni kitelepítések, repülőzaj, bombázások, feszültség, létbizonytalanság közepette. Nehéz ugye?

Két ember, egy izraeli és egy palesztin, akik jó barátok, bár egy éve nem látták egymást - részben a kialakult helyzet miatt -, most bepillantást engednek hétköznapi életükbe, s hírül viszik a világban, az egyén szintjén ők még lehetnek barátok. Közös blogot indítottak januárban, amiből az angolul tudók a médiát megkerülve első kézből értesülhetnek, milyen is egy sosem nyugvó, folyton forrongó konfliktuspont két oldalán élni és túlélni.

A blog szigorúan politikamentes, s rajta keresztül egy petíció is aláírható, melyben csatlakozhatsz azokhoz, akik egy hónap nyugalmat és teljes fegyverszünetet kérnek, hogy minden fél átgondolhassa, mit is akar valójában.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások