Test

A test hangjai

840

Az emberi test, amilyen szép tudni lenni, olyannyira kellemetlen is. Kezdődő párkapcsolatban, társaságban a test hangjai kínos perceket tudnak okozni, ami ugye butaság, mert ezeket mindenki produkálja. Összegyűjtöttük, melyek ezek.

Szuszogás és orrhangok

Miért van ez? Mert el van dugulva az orrod a náthától vagy allergiától, azaz a cucc eltorlaszolja a levegő áramlását, így furcsa hangok jönnek onnan, amikor megpróbálsz életben maradni. Együttalváskor kellemetlen, ez tény. A leghatásosabb a sós vízzel való öblögetés, de lehet kapni orrspray-t is, amivel ki tudjuk tisztítani a nózit. Ha furcsa színe van, és nem tudod elmulasztani a tünetet, orvossal kell megnézetni, és mindenkinek jobb lesz.

Böfögés és kellemetlen szájszag

Valószínűleg több levegőt nyeltél le, mint amit kellett volna, ám ha rendszeresen hangokat ad a poci, akár egy gasztroenterológiai vizsgálat is ráférhet. A gyors életmód, a helytelen táplálkozás és stressz miatt könnyen ártunk a gyomrunknak, akár egy gyomorfekély is kialakulhat. Az étkezésből érdemes a csokit, a chipset és a fokhagymát csökkenteni, amennyire csak lehet, irtó kellemetlen pillanatokat tud okozni a partnernek egy büdös száj. A napközbeni fogmosás és rágógumi mindenesetre segíthet ebben.

Hascsikarás

Menstruáció előtt vagy az elős napon normális, hogy csikar a hasunk, elvileg kétszázötven milligramm magnézium segíthet ezen a tüneten, és kevésbé fog görcsölni a méhünk. Ha olyan étel ettünk, amitől joggal megy majd a hasunk, ne csodálkozzunk, ha előtte kínos perceket okoz a hangokkal belünk. Természetesen ha túl sok ilyet észlelünk, orvoshoz kell fordulnunk, de mindennyiunk kedvence, a Carmol csepp is szinte biztos, hogy segít, ráadásul azonnal.

Szellentés

A pukizás normális, akár napi húszszor bélgázokat elhagyni is az, bár ez a normalitás nem jelent társadalmilag elfogadottat. A bélgáz akkor távozik szellentés formájában, ha a bélcsatornában túl sok gáz halmozódott fel. Bizonyos ételek is kiválthatják ezt, mint a brokkoli, kelbimbó, káposzta, bab, de a stressz hatására is gyakran szabadulnak fel gázok, mert gyakrabban veszünk levegőt. Gyömbér zöld citrom leve, borsmenta és fahéj is a segítségünkre lehet a szélhajtásban.

Horkolás

Lássuk be, hosszú távon ez válóok lehet. Oka lehet valamilyen szervi megbetegés, alkati adottság, gyenge izomtónus, de a nagy mértékű fáradtságtól is végigzenélhetünk egy éjszakát. Ha egyedül alszunk, ez annyiban kellemetlen, hogy nem biztos, hogy elég levegőhöz jut az agyunk, ha nem alszunk egyedül, akkor ebből sok konfliktusunk lehet. A rendszeres és zavaró horkolással, ami két szobával arrébb, egész éjjel is hallatszik, érdemes orvoshoz fordulni.

Ropogó ízületek

A vállak, a térd a lábak hangot adnak ki, ráadásul vannak olyanok, akik csak úgy tudnak elaludni, hogy kiroppantják a lábujjaikat. Van olyan, akit kiráz a hideg ettől a hangtól, egyáltalán nem jó, hogy ezeket akaratlanul produkáljuk, pláne akarattal. A rendszeres sport, helyes táplálkozás segít abban, hogy az ízületek és a csontok a helyükön maradjanak.

Neked melyik a legkellemetlenebb?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások