Mi ez?

A legjobb netes rádiók

811

Nem kell tekergetni a potokat, elég ha bepötyögsz egy-két betűt a keresőbe és a legkülönfélébb zenéket hallgathatod. A rádiózás újra divat.

Last.fm

A nemzetközi zenei adatbázissal rendelkező rádiót regisztráció nélkül is tudjuk hallgatni, de csakis a listen menüpont alatt. A rádió lényege, hogy a felhasználók által feltöltött dalokat játssza le, stílus szerint tagelve. Csakis a hasonló zenéket, zenészeket játssza le, hiába van konkrét nóta a fejedben. Szomszédokkal, barátokkal akár üzenőfalon is cseveghetsz vagy éppen már létező csoportokhoz csatlakozhatsz, és hallgathatod a saját rádiójukat. Regisztráció nélkül a weboldalról is hallgathatod, de érdemes letölteni a saját szoftverüket, amit szintén neten keresztül érsz el. Megjelölheted, melyek azok a számok, amik tetszettek, mi az, amit nem akarsz hallani, és ráadásul skippelni is van lehetőséged - így alakíthatod folyamatosan és dinamikusan saját rádiódat. Saját playlistet is összeállíthatsz, és beillesztheted a blogodba is. Ha ez még mind nem elég, rengeteg előadóról megtudhatod, kik alapították a zenekart, mikor és milyen albumokat adtak ki, akár te magad is szerkesztheted az információkat. Saját rádió összeállítása előfizetéshez kötött, az összeg minimális, és megéri. Összességében ez egy óriási zenei online közösségi oldal, ami jól használható, interaktív felületeket kínál, és sok mindent elárulhatsz barátaidnak zenei ízlésedről.

Musicovery

Ahogy kinyitottuk, rácuppantunk, bár messze nem olyan kifinomult, mint a last.fm. A grafikája a legtutibb, amit valaha láttunk, stílusos, színes, mindenféle formában használható, és nem kell regisztrálni ahhoz, hogy zenét tudjunk hallgatni. Mood, dance és me - azaz saját ízlés szerint alakuló - főkategóriákban és ezek alkategóriájában választhatunk zenéket, s ha ez még mind nem lenne elég, az időben is utazhatunk. Nem kell regisztrálni, nem építesz semmilyen közösséget, csak és kizárólag hallgatod a legjobb zenéket, amiket valaki tényleg gondosan kiválogatott. Arra nem jöttünk rá, hogy vajon a zenék frissülnek-e vagy mindig ugyanazokat tudjuk hallgatni, amiket most, mindenesetre a legjobb választás, ha csak háttérzenének kell valami, és nincs kedved bíbelődni vagy gondolkodni, mit is hallgatnál.

Deezer.com

Az ingyenes és legális zenehallgatás - magyar felülettel és magyar előadókkal - már elérhető egy francia szájton is. Itt rövid regisztráció után, szintén a saját zenelejátszó felületén állíthatsz össze tracklistet, amit aztán kedvedre hallgathatsz. Online rádió szekcióval is rendelkezik az oldal, ami gyorsan és egyszerűen kezelhető. Rádióhallgatáshoz a zene menüpontba kell menned, az oldalsó sávban találsz egy Rádiók menüpontot, erre klikkelve választhatsz több zenei stílus közül: rock, hip hop, jazz, live, electro, disco, heavy metal, reggie, és még filmzene rádió is van. Ajánljuk azoknak, akik zenei hírekben is érdekeltek, s az online közösségeket hagyományos funkciókkal szeretik használni.

iTunes

A klasszikus Apple csoda használható minden gépen, így a Windows operációs rendszereken is. Az iTunes rádiós opciója nagyon felhasználóbarát. Leginkább a stílusok között tudsz szemezgetni, van itt alternatív, ambient, blues, rock, klasszikus, country, dance, elektronik, folk, hiphop, pop, de még sportrádió is. Stílusonként legalább ötven rádió közül választhatsz, egyszerűen lenyitod az adott stílus menüjét, kiválasztod a rádiót, rákattintasz és hallgatod. A iTunes felülete letisztult, nem bombáznak hirdetésekkel, nem csúsznak a szemed elé különböző bannerek, szóval light. Próbáld ki! Ingyen letöltheted a felületet, innen.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások