Test

Intim nyílás

761

Évtizedekkel ezelőtt semmi olyasmiről nem volt szó, hogy szőrtelenítés és intim ápolás, nem volt ennyire elterjedt a női genitália nárcizmusa, azaz minél szebben és egészségesebben tartása, mint amennyire most. Ennek okai feltehetően abban gyökereznek, hogy a szexualitás mennyire kapott teret a médiában, és a pornósoknál éppen mi a trend. Még mindig a csupasz, de legalábbis erősen fazonírozott, és kétséges, hogy valaha visszatérünk-e a természethez e kérdésben. Témánál vagyunk, tehát a szőrtelen női nemi szervből következik az, hogy mindenfélét elkaphatunk, nincs ami megvédje, mert ugye szeretjük csupaszon, csak ettől felbomlik az egyensúly, és ott a baj, égő érzések, viszketések, bármik.

Komoly egészségügyi problémákat okozhat e terület ápolásának elhanyagolása, pláne, ha valaki szőrtelen, és gyakran váltogatja partnerét. (Persze a szőr nem véd a nemi betegségek ellen.) A testen lévő nedves helyek ki vannak téve a gombás fertőzéseknek, lábujjak, hajlatok, a hüvely és környéke, ezért fokozottan oda kell figyelnünk, ezt halljuk mindenhonnan, de hál istennek a piac kiszolgál bennünket, akad tonnaszám hüvelyzuhany, irrigáló, mosakodó gél, mousse, és igazán kényelmetlennek tűnő körülmények közt a legjobbak a törlőkendők.

Mindennapi használatra egyiket sem javasolják, mert a hüvelyben lévő egyensúlyt könnyen felboríthatják, mint ahogy a gyakori nemi élet, a túl sok irrigálás, a sok cukor fogyasztása vagy odadugdosása, szokatlanul erős, elhúzódó vérzés is ezt teszi. Az biztos, hogy ezek az ápolószerek a megfelelő kémhatásuk miatt hasznosak, és csakis a tisztántartáshoz és megelőzéshez. Mint tudjuk, a hüvely savas, s ezt nem pusztán a külső hatások módosíthatják, de az idegesség, a stressz és a nem megfelelő táplálkozás is könnyen kihathat a hüvely védekezőképességére. Ahogy észleljük, hogy szokatlan szagok és dolgok várnak minket a bugyiban, forduljunk nőgyógyászhoz, ez alapszabály, de sok mindent tehetünk a megelőzés érdekében.

Fontos a tisztán tartás természetesen, a megfelelő összetételű fehérnemű megválasztása, ha lehet, ne műanyag bugyiban éljünk, s sok orvos szerint a szoros nadrágok is nagy ellenségeink e téren. A napi tisztálkodáshoz a kifejezetten erre a célra kifejlesztett mosakodó cuccokat használjuk, sokan inkább a sima vízre esküsznek, de azért mosni is kell néha. Típus kérdése, hogy a hüvelyöblítés kinek mennyire válik be, de kifejezetten hasznos és jó dolog, ami nem tesz mást, mint a hasznos és jótékony tejsavbaktériumokat telepíti a hüvelybe. A modern felszerelések kora előtt a nők a joghurtot használták ugyanerre a célra, joghurttal átitatott tampont, korábban egyéb textilt helyeztek hüvelyükbe, ha a flóra visszaállítására van szükség. A népi gyógymódok között számos, a hüvelyt érintő tanácsot találhatunk, elődeink például a fokhagyma gyógyító hatását is kihasználták a női területeken, egy, a hüvelybe helyezett, bevagdalt és gézbe csomagolt fokhagyma például a baktérimokat és gombákat egyenesen kiírtja a területről. 

Hasonlóan jótékony hatásúak lehetnek a gyulladáscsökkentő ülőfürdők, mint például a cickafark, amit belső gyulladás esetében alkalmazunk. Egy zacskó cickafarkot jó sok hideg vízbe áztatsz egy napig, majd használat előtt felforralod, s így öntöd a fürdőkád vizébe. Vigyázz, csak derékig lepjen el a víz, különben a szívedet nagyon megterheli, és ne tölts utána meleg vizet, addig maradj benne, amíg kihűl. Utána spuri az ágyba, a dunyha alá, mert elkezdesz izzadni, és ez akkor jó.

A modern kor remekei ideálisak a gyors megoldásokhoz, de arra is nagyszerűek, hogy magaddal vidd őket. Sajnos egyre több nő mutat különösen nagy érzékenységet a fertőzésekkel szemben, így egy-egy uszoda vagy fürdő használata után ajánlott egy irrigálás elvégzése, óvatosabbak gomba elleni krémmel is bekenhetik magukat. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, nem csak az egészséges emberek veszik igénybe ezeket a közösségi szolgáltatásokat. Az intim törlőkendők főleg nyáron kifejezetten hű társaink lehetnek, az izzadás ellen is nagyszerűek, de ha a helyzet úgy kívánja, esemény előtt is bevethetők a nagyobb magabiztosság és a megfelelő ápoltság érdekében.

Persze mindez ízünkön semmit nem változtat, azaz az orális szex élvezeti értékét a partner számára ezekkel az eszközökkel csak külsőleg befolyásolhatod, na meg egészséged, védekezőképességed fokozhatod. S hogy tehetsz-e valamit saját jó ízedért? Persze. Hogy az alapvető íz mitől és milyen mértékben változik, sok mindentől függ, leginkább az étkezés milyensége határozza meg ízvilágunk, a bevitt anyagokban található ízek és mérgek mind-mind befolyásoljó tényezők lehetnek. Állítólag a vegetáriánus étkezés hatására nagyon finom ízek keletkeznek, míg a hús, a csokoládé, a cigaretta, az alkohol és a drogok nem teszik élvezetessé az orális kirándulást. Egyes vélemények szerint a marihuána például egész intenzíven jelentkezhet a bevitel helyétől távol.

A legjobb, amit tehetünk, hogy az egészséges étrend mellett nagyon sok vizet iszunk, hiszen vérünk és nedveink is annál hígabbak lesznek. A hüvelyváladék például úgy keletkezik, hogy szexuális izgalom hatására a hüvelyt körülvevő visszerek megtelnek vérrel, ez a visszeres fonatban a fokozott nyomás miatt átszivárgást (nyákszerű folyadékot) eredményez, mely a visszerekből kilépve a hüvelyhámon át a hüvelybe jut. Hasonlóképp az ondó is a test összetételéből építkezik, logikus hát, kémiai tananyag, minél kevesebb az oldószer, annál sűrűbb az oldat, ez esetben annál töményebb lesz a puncinyál vagy az sprema íze, tehát a megfelelő folyadékbevitel nemcsak bőrünk és egészésgünk miatt lehet fontos.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások