Test

Nincs választás!

753

Szerkesztőségünk összeállított egy listát olyan termékekből, amelyek nehezen beszerezhetőek itthon vagy épp nagyon kis választékkal rendelkezünk belőlük. Természetesen oda lyukadtunk ki, hogy gyakorlatilag semmit nem lehet kapni, ha meg igen, abból nincs választék, még tengerpartunk sincs. Viccen kívül, döbbenetesen sok olyan cuccot tudtunk felsorolni, amiknek beszerzése igencsak nehézkes, de lehet, hogy nekünk vette eszünket a fogyasztói társadalom.

Szép cipők, csizmák

Na ez a tuti első helyes, az a kötelező szükséges darab, amit mindannyian hiányolunk, mivel a választék közelít a nullához. Mindenhol ugyanazok a cipők, ráadásul a trendet két év késéssel követik a hazai üzletek. Mindenhol csak a fekete, fehér, ezüst, arany vagy a ribanc rózsaszín van, tény, hogy a Vagabond most újított színes kalucsnikkal, de jó lenne, ha színek terén is változatosabb lenne a kínálat. Nonszensz az is, hogy ugyanazokat a darabokat, miket például Angliában pár fontért megvásárolhatsz, itthon öt-tízezerért vesztegetik. És akkor persze, hogy nincs minden szetthez külön topánka.

Normális melltartó, push up

Felmerült a kérdés, hogy mégis hol vegyünk melltartót, ha nem akarunk rondát, push uposat csak egyszerűen olyat, ami kinéz valahogy és még kényelmes is? Hát sehol, az van, mert itthon minden melltartós-bugyis bolt tele van olyan darabokkal, melyeket nem szívesen veszünk fel. A szabás mellett még az anyag is problémát szokott jelenteni, simán vannak olyan darabok, amiktől levakarod a melled. Ami meg nem tömött, az sport.

Kabát

Téli kabátot nem is gyártottak idén. Minden kabát, ami elérhető volt nagyon vékony volt, nem igazán téliesítettek, csak szőrcsimbókokat aggattak rájuk. De a legnagyobb gond nem is ez, simán fáznánk egész télen, ha vidám, élénk színű, ne adj isten mintával is megspékelt csodákban fagyoskodhatnánk, de nem, hazánk mereven tartja magát a szürke, fekete, barna, khakizöld vonalhoz. Így persze ne panaszkodjunk, hogy mindenki unalmasan néz ki télen. Tavaszi kabátban, átmenetiekben egész jók vagyunk.

Szexi fehérnemű

Oké, fehérneműben már kezdünk alakulni, bár valószínűleg a fél ország ugyanazokban a bugyikban rohangál, de ez mellékes. Ami viszont nem az, hogy itthon egyszerűen nem létezik a szexelős fehérnemű kategória, az, ami kifejezetten csábításra lett kitalálva, és ami nem a szexboltokban beszerezhető ehető bugyi. Sehol egy fűző, sehol egy igazán szexi harisnyatartós cukiság. Sehol semmi. Tényleg a combfix legyen a legvadabb fehérneműnk?

Szép ékszerek

Ezt sem lehet kapni. Ha bizsut akarsz bármilyet találsz. Ha valami szép ezüstöt, hát jó alaposan utána kell járnod vagy nagyon mélyen a zsebedbe nyúlnod, az egyedi tervezésekért. Ez utóbbi persze még nem lenne gond, csak mi éppenséggel nem nagyon tudunk olyan ékszerboltot, ahol az ízléses, divatos darabokból széles a választék.

Színes kabát

Egy kolléganőnk, akinek egyébként van egy rózsaszín jetikabátja - amit persze Ausztriában vett -, nagyon hiányolja a színes kabátokat a boltjainkból. Bár tény, hogy most, hogy itt tavasz és keresgélünk valami vidám átmeneti kabátot, nem lehet színeseket találni, legfeljebb egyszínűeket.

Csávópólók

Felirat nélküli csávópólókból is hiányt szenvednek a csávóink, így mi is. Miért kell egy egyszerű csíkosfelsőt leszitanyomatozni? Miért kell, ha mást nem, egy 89-et, egy 76-ot vagy bármilyen más számot rányomni? Klasszikus jelenet, hogy rácuppansz egy klasszul kinéző darabra, jó a színe, jó a fazon, minden rendben van vele, azután megfordítod, és ááááá, ott virít rajta egy csontokon szunnyadó koponya diszkós-flitteres ezüsttel. Vagy a márka neve akkora betűkkel van felvarrva a hátára, mint egész Texas. És általában véve is lássuk be, a pasik sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint a csajok, elég nehéz egyedien öltözködniük. (Szubkulturális jelmezek nem ide értendők.) Klasszikus volt az a tél, amikor minden második pasin az bizonyos csíkos-kapucnis H&M pulcsi virított.

Jó csajatléta

Tele van a város atlétákkal, de mégis mindegyikkel bajunk van. Az Intimissimis alap atléták megfelelnek, de lássuk be, elkelne még jópár, ami nem jön szembe minden sarkon, például abból a fajtából egyáltalán nem lehet kapni, aminek a hátán úgy kanyarodik a szabás, hogy szabadon hagyja a lapockád. És egyáltalán, miért nincsenek vagány, laza, szolíd mintás atléták, lássuk be, ez messze nem alsóviselet ma már.

Táska

Persze, táskát is lehet itthon kapni, unalmas, asszonyos bőrt, meg szegecseset-rojtosat többnyire. A helyzet azért nem olyan rossz, mint régen, de keményen kell talpalni ahhoz, hogy egyedi, színes, évszakhoz illő, praktikus és kényelmes táskát szerezzünk be. Egyenesen hiánycikk azon női táskafajta, ami biciklizéshez is használható, és nem futárzsák. Mert attól meg kettéáll az ember melle, ráadásul nem túl csinos. Hasonló a helyzet a pénztárca fronton is, van-van, de nem szeretünk bele igazán egyikbe sem.

Képregénymintás cuccok, holott tele van vele a VILÁG

Képregénymintában az elmúlt egy évben egy francia bugyit láttam a Látomásban és ezzel kifújt. Sajnos az van, hogy ami külhonban menő, valahogy hozzánk nem jut el, pedig lenne rá igény. És ez nem a batmanes pólóban realizálódik.

Szép harisnya

Kolléganőnk szerint nem lehet kapni szép harisnyát, ami nem calzedonia, mert tény, a minősége hagy némi kívánni valót maga után. Biztos, hogy hamar elszakad, kikopik, kinyúlik, tutira nem úgy áll, mint amikor legelőször felvetted. A harisnya piac korlátozott, most megint az anyagában mintás fekete harisnyák vannak a kirakatokban, a necc, mindeféle színben és lyukméretben, de igazán szépet nem találni.

Fürdőruha

Na, minden nyár legbotrányosabb beszereznivalója a fürdőruha. Ha az alsója jó, a melltartóval tuti bajod lesz, ha pont ez jó, akkor a bugyi nem tetszik majd. Ha ráadásul a kelleténél nagyobb melleid vannak, leshetsz, hogy olyan fürdőruha felsőt kapj, aminek a pántja nem vág be a hátadba, takar is meg nem is, úszni is jó és a melled is szép benne. A mintákról meg ne is beszéljünk...

Természetes sminkcuccok

Az állatkísérletek és környezetvédelem annyira sokat szerepel már a mádiában, hogy pont itt lenne az ideje annak, hogy a Frais Monde sminkcuccain kívül más természetes alapanyagú szemfestéket is beszerezhessünk. Most ne a szappanra gondolj, hanem a sminkekre - alapozók, szemfestékek, rúzsok.

Trendi magazinok

Ha kezünkbe kerül egy-egy külföldi magazin, akkor úgy szedjük szét, ahogy nem szégyelljük és napokig ülünk rajta, nézegetjük. Ha mégis lehetne itthon kapni, feltehetően horribilis összegért árulnák. Persze, lehet mondani, hogy az internet korában már minden elérhető, ám azt az élményt nem lehet elvenni, amikor bemész egy újságoshoz, belelapozol és elviszed.

Lakberendezős cuccok: amíg az IKEA az etalon, mehetünk a csudába!

Mint azt a hg.hu szerkesztőségtől, mellettünk, megtudtuk, valóban az IKEA az atyaúristen, mert ilyen árfekvésben ez a legjobb minőség, amit kapni lehet, ráadásul választék is van. Tény, hogy az ember meggondolja, hogy 200.000 Ft-ért vagy másfél millióért vegyen kanapét. És az is, hogy ez merőben meghatározza az otthonszépítgetés milyenségét.

Háziruha

Kellemes lenne, ha a Women's Secreten kívül máshol is lehetne otthoni ruhákat vásárolni, ami nem lesz hamar kinyúlt, nem melegítő vagy csak kicsit de mégis elegáns és szexi, tehát a szerelmünk nem néz htb-nek, ha otthon abban fekszünk a tévé előtt.

Papucs

Arról már nem is ábrándozunk, hogy a szép háziruha szettben papuccsal nemcsak két fajtában lesz kapható és nemcsak ugyanabban az üzletben. Jó lenne, ha nemcsak a megszokott sportpapucsok közül lehetne választani papucsot. Én például imádnék egy pompomos, pihe-puha csodát!

Designos segédeszközök

És akkor szex, mint ahogy már írtuk a szexis fehérneműket, valahogy a külföldi segédeszköz trend sem szivárog be a magyar piacra. Egy vicc, hogy minden szexshopban ugyanazokat a vibrátorokat és dildókat lehet kapni, de ez akár a vicces, haveroknak való ajándékokban is megnyilvánul, a szőrös kis bilincskékkel, például. Jó lenne nagyobb választék, színesebbek, változatosabbak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások