Közösség

Hol vannak a jó pasik?

734

A nagy kérdés, ami mindig foglalkoztat bennünket, hogy hol vanank a jó pasik. És mégis mi számít jónak? Korban hozzám illő, intelligens, udvarias, mókás, vagány, romantikus, megértő, a női lelket ismerő - tehát nem létező leginkább. Mi alapján választunk mégis? Mert alkalmanként azért választunk, nem? Az ideális, na jó, a klasszikus értelemben vett ideális férfi manapság hiánycikk - mondja a pszichológus -, eltűnt a Föld felszínéről. Az utóbbi néhány évtizedben a férfi visszafejlődött, vagy talán csak mutálódott, de mindenképpen átalakult.

Az igazi, szerelmes regénybe illő férfi férfias volt: öntudatos, döntésképes, védelmező és biztonságot nyújtó, s nem mellesleg érzéki és tökéletes szerető. A mai férfi nem ilyen: általában megbízhatatlan, gyenge, aki nem vállalja a felelősséget, és megfutamodik. Rengeteg oka lehet annak, hogy a történelem során megálmodott férfiideál eltűnt, s erről nyilván nagy részben mi is tehetünk. A nők feminizmusa, erősödése, a gyárban eltöltött órák számának a növekedése meggyengítette a férfiakat, eltörölte a tipikus férfiszerepeket. Mi mégis ilyenekre vágyunk, de nem úgy viselkedünk, mintha tényleg erre lenne szükségünk, mert nekünk aztán nem parancsol senki, de az azért mégiscsak jó, ha elintéznek helyettünk ezt-azt. Többnyire mindent.

Akkor mégis, mi alapján válasszunk és hogyan? Mert persze a legegyszerűbb megoldást választjuk többnyire, beleszeretünk valakibe, aztán puff, lesz ami lesz alapon ragaszkodunk hozzá, hogy vele szeretnénk lenni, és ez így jó. De mi lenne, ha kiiktatnánk ezt az érzelgős faktort, akkor milyen lenne a XXI. század ideális pasija, és mégis hol lakik?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások