Test

Füvezik a kedvesem

714

Elég gyakori probléma mostanában az, hogy a kedves füvezik, minden nap. Az este jórészt abból áll, hogy fekszik betépve egy kanapén félig kiütve, vagy épp a haverokkal idétlenkednek hülye poénokon betépve. Ugye ismerős? Eleinte választhatod azt, hogy vele együtt teszed, elvégre is felerősíti azt az érzést, amiben vagytok, így ha szeretkeztek, az sokkal intenzívebb és hosszabb lesz. Van a másik variáció, hogy nem mész ebbe bele, de akkor meg kirekesztve érzed magad, mert egy betépett emberrel nemigen van mit beszélgetni. Sem a hétköznapi komoly dolgok, sem pedig a csacsogás nem működik úgy, ahogyan kellene. Egy idétlen vigyor vagy egy túlzottan filozofikus, bölcs válasz jön ezekre.

Honnan tudod, hogy függő?
Mindenhonnan azt szajkózzák, hogy a fűre nem lehet rászokni, de tény, hogy függőseget okoz és emellett még jópár problémával jár együtt. Ilyen a memóriazavar, zavarodottság, a koncentrálási nehézségek, félelem és pánikrohamok, szorongás. A függő embernél a leszokás sem egyszerű, pláne ha te próbálod meg lebeszélni erről. Eleinte semmi hatása nem lesz, de ahogy észleli azt, hogy lehet, hogy tényleg függővé vált az eleinte jó mókának és társasági belépőnek számító szertől, el fog gondolkodni azon, hogy letegye. A legjobb módszer az, ha megvilágítod, hogy csak hétvégén tegye, később pedig csak alkalmanként, mert akkor jobban fogja érezni a hatását. Az biztos, hogy türelmesnek kell lenned és semmiképp ne engedd, hogy a végén te szokj rá a cuccra.

Leszokás
A leszokás vagy leszoktatás, nevezzük bárhogy, a lényeg, hogy a tudatos fű elhagyása képes elvonási tüneteket produkálni. Ilyen a nyugtalanság, az élvezetek csökkenése, fejfájás, rossz közérzet, alvási nehézségek és hát a vágy, hogy legszívesebben megint betépne. Ez az állapot nem tart sokáig, legkésőbb egy hónap, amíg teljesen kiürül a szerevezetből, így csak addig kell kibírnod, hogy támasza légy. Ha többet cigizne vagy inna, semmiképp ne szóld meg, éppen elég neki megbirkóznia a fűvel.

Jól ismerjük a törvényeket, tudjuk, hogy ez mivel jár, de lássuk be, hogy mindannyiunknak volt már dolga a fűvel. Mi számít végletesnek és mikortól szokik rá valaki? Volt már ilyen tapasztalatod? Vagy ilyen szituban vagy most? Te mit teszel vagy tettél?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások