Test

Szex előtt vagy után fáj?

671

A WebMD Medical News szerint mintegy 170 páciens 46%-a jelentkezett azzal, hogy szexhez kapcsolodó fejfájása van. A National Headache Foundation decemberben a weboldalán készített egy felmérést 21 évnél idősebb nőkkel, a fejfájásról. A megkérdezettek szinte mindegyike szexuálisan aktív, s 46%-uk nyilatkozott úgy, hogy a szex okozott már fejfájást, és ez a fájdalom gyakran szex után jelentkezett. Ezeknek a nőknek 40 %-a meg tudta mondani a pontos szexuális tevékenységet, ami ezt előidézi, és csak 12%-uk állította, hogy ez egy doktorral megbeszélve tudatosodott, mindezt a szex váltotta ki. Számos kutatás bizonyítja azonban azt is, hogy a fennálló fejfájás, különösen a migrén tüneteit csillapítja a szex, pontosabban az orgazmus, s páran a fent említett vizsgálat során is bevallották, hogy gyakrabban szexelnek, ha fáj a fejük, mert megkönnyebbülnek ettől. Te melyiket tapasztaltad?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
febr
26
zsofi írta:
migrénre tényleg jó...
12:13
2
febr
26
napsugar írta:
Van valakinek tuti módszere a migrén leküzdésére? Én már két napja csak fetrengek a melóhelyen, teljesen kész vagyok.
12:46
3
febr
26
zsofi írta:
tuti módszer a gyógyszer, amit itthon csak neurológus által felírt receptre szerezhetsz be, ha valóban mingréned van, a simán recept nélküli cuccok semmit nem használnak. ha olyan migréned van, ami izomeredetű, akkor a masszázs segíthet a nyakad, lapockád környékén, valamint a mentolos kenceficék sokszor használva. (vietnámi balzsam és társai), de az almalé nagy dózisban is segíthet (100 százalékos), no meg egy jó séta. ha nem izomból jön, az problémásabb. kerüld a vörösbort, a csokoládét és a fűszeres kajákat. hosszú távon a kiropraktőr szépen helyreteszi a csigolyákat, s megszunteti az izomfeszülést, a jóga, a pilates, az úszás is segíthet. ha rokonod jár angliában, vetess vele migraleve nevű gyógyszert, minden drogériában kapható.
12:52
4
febr
26
thae írta:
nekem annyira könnyen kiszámítható a ciklusom, mint az 1X1... pontosan tudom, hogy a ciklusom melyik napján számíthatok arra, hogy orgazmus közben lenyilazza valaki az agyamat olyan hasogató fejfájás támad meg... BORZALMAS! persze akkor sem hagyom ki a szexet, hátha egyszer elfelejti lenyilazni valaki az agyamat:) gondolom a hormonok meg a vérnyomás boxol ilyenkor
16:07
5
febr
26
a jó szex még így is megéri!
21:32
6
febr
28
progcic írta:
Szerintem a cikk abszolút igaz... :)
17:27
7
okt
22
rezeda írta:
Nekem még nem fájt a szextől a fejem.Olyan már volt,hogy elmúlt tőle.
Csak akkor fáj a fejem ha nem iszom elég folyadékot.
14:16
Felhasználónév:
Jelszó: