Divat

Tervezzünk tárgyakat, használd az agyadat!

643

2003 óta diákok ezrei vettek részt az Electrolux Design Lab versenyén, a rendezvénynek helyet adott már Párizs, Barcelona, Stockholm, New York és Budapest is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi, Környezetbarát formatervek 2020-ra című versenyt Szabó Levente, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója nyerte meg, E-wash elnevezésű kompakt mosógépével, amely mosószer helyett mosódiót használ a ruhák tisztításához. Környezettudatos dizájn. Az első Design Lab versenyen is magyar siker született, ahol az akkor még Iparművészeti Egyetem hallgatói csoportja foldnig hob elnevezésű, falra szerelhető főzőlapjával is a díjazottak között volt. Az Electrolux idén hatodik alkalommal írta ki nemzetközi háztartási készülék tervező versenyét. 

Szabó Levente és a díjnyertes mosógép

Olyan pályaműveket vár a zsűri a diákoktól, amelyek az internetes generáció igényeinek kielégítését szolgálják, s 2-3 év múlva akár meg is jelenhetnek a piacon. De kik alkotják az iGenerációt? Mi. Azok a huszonöt és harmincöt év közötti márkatudatos, független, önálló, fiatalok, akik bár kevés szabadidővel rendelkeznek, fontos számukra a környezetvédelem, hétköznapjaikban jelentős szerepet tölt be a technológia és gyakori látogatói az online közösségi portáloknak.

A Design Lab 2008 első díja 5000 euró és egy hat hónapos gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában. A második díj 3000, a harmadik pedig 2000 euró. A pályaműveket nemzetközi zsűri bírálja el az intuitív formaterv, az innováció és a fogyasztói igényekre adott válaszok alapján. A pályázatokat 2008. május 30-ig lehet elküldeni a weboldalon keresztül. Június végéig választják ki a döntősöket, aki meghívást kapnak Zürichbe, a díjátadó gálára, hogy október 8-án és 9-én a zsűri és a nemzetközi sajtó előtt is bemutassa pályaművét.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások