Szépség

Szépségideálok

645

Összegyűjtöttük az elmúlt pár év szépségkirálynőit és modelljeit, melyből leszűrtük, hogy korántsem a megcsinált szépségben rejlik a titok. Óriási a különbség a kifutón látható modellek és a szépségkirálynők között, melyre csakis azt a választ találtuk, hogy a divatszakma öncélú, a modellek pedig próbababák, akik a művészet és elvontság jegyében vonulnak végig a kifutókon. 

Modellek

Még jól emlékszünk arra, hogy Cindy Crawford és társai természetes testű és szépségű nők voltak, nem pedig csontsoványak, szó sem volt hánytatásról, drogokról vagy alkoholproblémákról. George Michael Freedom klipjében a '90-es évek nőideáljai egyértelműen a modellekből fakadtak, bár ez a kérdés is megér egy nagyobb gondolatvitelt, vajon a modellek milyenségét a tömegigény adta vagy pont fordítva? Eleinte biztosan csak a szépek lehettek modellek, akiknek a szépségük az arányosságukban rejlett, és mindemellett volt bennük valami, amitől mások, mint a többiek, karakteresek. Mindez csak azért, hogy megszemélyesítsék a márkát. Linda Evangelista már egy különlegesebb arcú szépség volt és talán mérföldköve annak a változásnak, ami mostanra kifejlődött. Mára olyanná faragták a modelleket, amilyenre könnyű és látványos tervezni, akiknél a szépség már nem mérvadó, lényeg a karakter és hogy akár egy krumpliszsákot is eladjanak egy ráhímzett márkajellel. 

Linda Evangelista

Világ szépségverseny

Az 1951-ben egy fürdőruha szerződésbontása miatt, amit az akkori Miss America provokált ki, a szponzor megalapította a Miss Universe versenyt, így 1952 óta minden évben megszervezik a szépségversenyt. Mára a legrangosabb versennyé vált és számtalan országból érkeznek a lányok azért, hogy egyikük a koronát viselje a következő évig. Ez a legnehezebb döntés a bíráknak, hiszen mindenféle típusú nő megfordul estélyiben és bikiniben, nehéz lehet korrekten egy thai lányt egy afrikaival vagy egy európaival összemérni. Mindenesetre egy összehasonlítást megér a hazai nyertesekkel, azonnal szembetűnik, hogy adott évben milyen típusú nők voltak a topon.

Riyo Mori Miss Universe 2007

Nézd meg a korábbi nyerteseket!

Miss Universe Hungary

Tizenöt éve, évente kerül megrendezésre a Miss Universe Hungary, mely a legnívósabb szépségverseny hazánkban, a győztes részt vesz a világdöntőben. A lányoknak a küzdelem során estélyiben és bikiniben is meg kell tudniuk jelenni, ezt követően jöhet a beszélgetés a zsűrivel, hogy mi a lányok célja a világban és mi az elképzelésük az életről, ami nyilván a világbéke és az AIDS elleni harc. Meglepő, de ez a verseny a nőkért is van, a szépség mellett felhívják a figyelmet a nők helyzetése, hogy mennyi területen kell ma megfelelniük, egyszerre, hogy megtalálják a harmóniát karrier, magánélet, otthon és a család között. És még szépek, csinosak és okosak is legyenek.

2002: Friedl Edit , szőke, sportosan nőies, természetes szépség, természetes mellekkel

2003: Tomozi Viktória, szőke, sportos, vékony lány

2004: Bakos Blanka, barna, rövid hajú, latinos szépség, kis mellekkel

2005: Proksa Szandra, fekete hosszú hajú, 

2006: Bende Adrienn, vörösesbarna hosszú hajú, vékony testű

2007: Bóna Ildikó, latin szépség, hosszú fekete hajjal

Dr. Finta Eszter Sió Miss Balaton 2007

Nézd meg a korábbi nyerteseket!

Miss Balaton

Kétségkívül a legjobb ötlet volt, amit valaha hallottunk a tavalyi verseny, melyben a Sió harmincadik évfordulójára a '77-es születésű harmincasokat is versenyeztették. A hazai versenyen a lányok bikiniben és estélyiben pózolnak, a legszebb nyolc közül kerül ki a döntős. A díj nagyobb nyeremény, többnyire személygépkocsi, a versenyt mindig Siófokon szervezik meg.

2002: Lengyel Andrea,, barna hajú, 90-60-90-es méretű, tanult lány

2003: Sándor Orsolya, szőke, kismellű

2004: Jónás Eszter, barna hajú, természtes arcú szépség, táncoslány, arányos homokóra alkattal

2005: Gombosi Adrienn, szőke hajú, tucatlány, 89-60-89-es mérettel

2006: Zimányi Linda, szőke hajú

2007: Dr. Finta Eszter, barna hajú, kék szemű, nőeis arcú, hogy természetes-e a melle, nem tudtuk eldönteni

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások