Étel+Ital

Csokicsalás

618

Ez egy teljes mértékig csalós és "gagyi" módszer. Az eredeti recept milka csokoládé néven futott, de én kiegészítettem itt-ott, mert az erdeti nem sikerült. Nagyon lágy volt. Nagymamáimnak szoktam ezt készíteni, mert ők csak a nagyon olcsó ételeket szeretik, ezért komolyan rajonganak. 40 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 25 dkg étkezési tejpor, 4 púpozott evőkanál holland kakaó /vagy más, jó minőségű, akár szerencsi is lehet/.

A cukrot öt percig főzzük a tejszínnel, vaníliás cukorral, vajjal. Amikor kihűlt, belekeverjük a tejport és a kakaót. Kis formákat kibélelünk alufóliával, megtöltjük a csokoládéval és hűtőben tároljuk. Tehetünk bele mazsolát, diót, mandulát, mogyorót. Fűszerezhetjük csili porral, fahéjjal, kardamommal, szegfűborssal, rózsavízzel, narancsolajjal. A lehetőségek végtelenek.

Köszönjük Ana!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások