Közösség

Live Earth DVD-n

608

Biztosan emlékeztek, hogy tavaly július 7-én, a világ százhuszonkilenc országában, közel hétezer rendezvénnyel, felhívták a figyelmünket a klímaváltozásra. A LIVE EARTH koncertburjánzással lehetett a legjobban smúzolni, hogy hű mekkora zöldek vagyunk! Semmi gond, a kerítéseket, melyek elkerítették az embereket a nagyon szuper sztároktól, újrahasznosított anyagból készültek, a kaja bio volt, amit enni kaptak, és a lehető legkevesebb áramot használták...
Persze ennyi energiával Albánia egy évig működik. De ez volt a legkevesebb. Kíváncsi vagyok, hogy az a milliónyi led, az a ezernyi laptop, az a több száz elektromos hangszer, a tucatnyi mikrofon egy-egy előadás alatt számszakilag, mennyi energiát fogyasztott?! RENGETEGET! És akkor még nem számoltuk a milliónyi telefonhívást, e-mail váltást, hogy ki mikor jön, nem jön, érkezik, kimegy elé, meghívja stb, a reklámköltségeket, a szervezést, a kaját, a piát, a drogellátást, a fellépőruhákat, a műanyagot, a benzint és a kerozint, mert ugyan melyik sztár érkezett gyalogszerrel, úszva, vagy csónakon?

Most egy újabb pofont adtak a környezetnek és a DVD lejátszó által fogyasztott áramnak. Megjelent egy dupla DVD, ami nyolc helyszínen rögzített harminchat előadó legnépszerűbb számait tartalmazza. Sajnos a legviccesebb figurákat, az Antarktisz jegét kutató csoport Nunatak indie bandát lehagyták a dupla kiadványról, pedig jól elfért volna Madonna La Isla Bonita-ja mellett. A koncertfelvételek mellett extrákat is tartalmaznak a DVD-k. Interjút lehet nézni a Green Owl zöld kiadóval, kampányfilmeket nézhetünk, melyek a Live Earth-re készültek és a Live Earth hét pontját is bemagolhatjuk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások