Divat

A világ legvékonyabb notebookja

579

Megszületett a világ legvékonyabb hordozható számítógépe, az új Apple MacBook Air. A szó szoros értelmében leheletvékony gép egy borítékba is belefér, a súlya pedig alig több mint 1 kg.

Ennél a gépnél a design és a funkcionalitás egyaránt fontos szerepet játszott. A LED háttérvilágítású képernyő színei olyanok, amiről mindig is álmodtál, kis fogyasztású, ezért a megszokottnál is hosszabb az üzemideje. Az alumínium ház teljes méretű, alulról megvilágított ergonomikus billentyűzetet is tartalmaz, hogy a kényelem  terén se kelljen kompromisszumot kötnöd. A beépített fényérzékelők folyamatosan figyelik környezetüket és mind a képernyő, mind a billentyűzet megvilágítását automatikusan a külső fényviszonyokhoz igazítják.

Az új MacBook Air a környezet megóvásában is élen jár. Váza és borítása újrahasznosítható alumíniumból készült, LCD képernyője nem tartalmaz higanyt és arzént, továbbá elektronikus alkatrészei sem tartalmaznak brómozott gyulladásgátló anyagokat és PVC-t. Minden Mac számítógép közül a MacBook Air veszi fel a legkisebb elektromos teljesítményt és az amúgy 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült csomagolása is a legkisebb.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások