Közösség

Hat zenész előtte, utána

553

Közülünk sokaknak nem éppen az a munkája, amiben tehetséges vagy az a hobbija és sokszor nem is vagyunk büszkék magunkra. Megnéztünk olyan bandákat vagy előadókat, akik sikeresek lettek annak ellenére, hogyan kezdték.

6. Alice in Chains

A '90-es évek elején robbant grunge stílus legkiválóbb zenekara a Nirvana után. Ahhoz képest, hogy nyálas zenével és idétlen külsővel kezdték, olyan dalszöveggel, hogy:

Lip lock, Lip lock, Lip lock, Lip lock, Lip lock Rock
Lip lock rock, Lip lock rock
Whoa

egészen kikupálódtak, mind külsőre, mind igényességre. A legnépszerűbb albumukon a Dirtön a heroinfüggés veszélyeire hívják fel a figyelmet.

5. Alanis Morrisette

A kanadai énekesnőről ki hinné el, hogy olyan nyálas popzenét nyomott egykor, mint Ricky Martin, olyan külsővel, mint amilyen a Paula Abdulnak volt nyolcvanban, ráadásul tizenhat évesen televíziócsillag volt. Egyik ekkori dalában sokszor elhangzik a chicka, chicka, szó. Ennek ellenére híres lett a Jagged Little Pill albummal, amit valljuk be, nagyon odatett.

4. Evanescence

A szinte operaénekes hangú lánnyal a zenekar tinédzserek ezreit tette depresszívvá faux-gót-metál zenei aláfestéssel. Kétségkívül énekesnőjüknek köszönhetik sikerüket, akit a tizenöt évesek a legforróbb rockcsajnak is megszavaztak. Befutottak, annak ellenére, hogy keresztény hiteket valló és közvetítő rockbandaként indultak.

3. Tori Amos

Tori sajátos stílusával óriási rajongótáborra tett szert annak ellenére, hogy nyolcvanas évek szintipop albummal debütált. Az album borítóján öt dolláros prostinak titulálták, domina szerkóban. Sajnos, amíg el nem tudta hagyni a kiadóját, ebben a stílusban kellett zenélnie, hála az égnek saját magát adva, be tudott futni.

2. Pantera

A Pantera büszkén állíthatja magáról, hogy a legkeményebb, legdurvább metál zenekar, aki valaha felkerült a Billboard Top 100 listára. A '90-es évek elején gyakorlatilag az alapján sorolták a bandákat a heavy metal kategóriába, minél hosszabb a hajuk és szorosabb a nadrágjuk. A Pantera megérdemelte a sikert annak ellenére, hogy a nyolcvanas években kiadott albumukon úgy néztek ki, mintha travesztik lennének, leopárd mintás, szűk felsőben énekeltek ilyen szövegeket, hogy:

I wanna feel you in my arms
I wanna love you til the emptiness is gone
Take my hand

1. Dr. Dre

Ki hinné, hogy a nagynevű producer valaha úgy nézett ki, mintha a Jackson család egyik tagja lenne? Hogy akár meleg ikon is lehetett volna belőle? Dr. Dre és társai zenéjét főleg provokatív szövege miatt tiltották be Amerika szerte. 1988 előtt a rap általában adidas cipővel és hatalmas órával járt együtt a nyakban. Aztán jött Ice Cube és a motherfuckin' rap, Dr. Dre producerkedéssel és alkalmi rappeléssel be is futott, annak ellenére, hogy nyálas afroamerikai banda tagja volt, de kábé olyanban, mint a Boyz to men.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások