Mi ez?

Ingyenzene - legálisan

470

Régóta folyik a harc az illegális zeneletöltés, fájlcsere, p2p ellen. Mára realizálódott a legnagyobb kiadók számára, hogy ez ellen tenni lehetetlenség. Új formát kell találni a kiadók, az előadók, a zenészek és a felhasználók közötti legális tér kialakítására. Cél, hogy a kecske is jól lakjon – tehát ingyen kapjanak zenét a hallgatók – és a káposzta is megmaradjon – jogdíjak menjenek szépen a művészekhez és a kiadók is teletömjék a zsebüket – megvalósulni látszik. 

A Qtrax.com olyan zeneletöltő oldal, melyen már öt éve dolgoznak serényen, hogy megvalósuljon és működjön. Több, mint huszonötmillió zeneszámot biztosít nekünk az oldal a nagy kiadókon – EMI, Universal, Warner – keresztül, akik a letöltések arányában szolgáltatják a jogdíjat a művészeiknek. De, hogy miből van a pénz? Természetesen a nagypályás hirdetők reklámkiadásainak egy részéből.

A McDonalds, a Ford és a Microsoft már biztosan ott lesznek a bannerek felületein, spotok hangsávjain. A Mac szerelmesei csak március közepétől élvezhetik az ingyen zenét, ugyanis a Qtrax.com-on addigra lesz számukra is használható felület. Persze nincs új a nap alatt. Egy francia oldal, aminek magyar felülete is van – kisebb, de egyáltalán nem zavaró ékezeti hibákkal – már elég régóta biztosítja számunkra a zenehallgatás örömeit.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások