Közösség

Híres zenészek, híres szexjelenetek

411

Emlékszünk még a zoknifarkú RHCP-re? Vagy a t.A.T.u. leszbikus jeleneteire? Esetleg Marilyn Manson megbotránkoztató színpadi perverzkedéseire? Néha a sztárok nem feltétlenül zenéjükkel vagy egyéb művészi képességeikkel hívják fel magukra a figyelmet. Ha nagy felhajtásra vágynak, sokszor és sokan inkább provokálnak a biztos hatás érdekében. Ilyenkor lekerülnek a ruhák, csattanak a csókok, turkálnak a kezek - összegyűjtöttünk pár emlékezetes zenés-szexes botrányt.

John Lennon és Yoko Ono
Leginkább a kronológiai hűség kedvéért, de mai szemmel nézett ártatlanságáért is rögtön az élre kívánkozik John Lennon és Yoko Ono híres fotója, az első zenész házaspáré, akik nem átallottak anyaszült meztelenre vetkőzni az egész világ szeme láttára - a híres kép Lennon szólólemezének borítóját díszítette 1968-ban. Ma valószínűleg senkit nem érdekelne különösebben egy ilyen eset, az idők során többen is követték példájukat, tucatjával jelentek meg azóta szexis és szexes lemezborítók. A hatvanas években azonban egészen más volt a helyzet, a hippi mozgalmakat sokan ellenszenvvel nézték, s a szülők annak sem örültek túlzottan, ha gyermekük olyan albumot hallgat, aminek borítójáról két meztelen ember mered ránk.

Madonna és Britney
Pár évtizeddel később ugyanilyen kitervelt hatásvadászat áldozata lett a világ, ugyan nem nyomtatásban, hanem élőben, mikor Madonna és Britney csókját követhettük figyelemmel. Azét a Madonnáét és azét a Britney-ét, akik akkori tudásunk szerint nem szívlelték egymást túlzottan, ám mégis egyik pillanatról a másikra egymás szájában voltak. Mindez 2003-ban, az MTV Music Awards díjátadó ünnepségén esett meg, az időzítés tehát tökéletesnek mondható.


Madonna persze korábban is megbotránkoztatta már - egy időben szinte folyamatosan - a közvéleményt rosszlányos viselkedésével. Legemlékezetesebb produkciója mindazonáltal kétségkívül a Live Bond Ambition turnén 1990-ben, Barcelonában megesett színpadi maszturbációja volt, ami pillanatok alatt bejárta a világot. A színpad közepére állított hatalmas ágyon kéjesen fetrengő, önmagát simogató Madonna a mai napig élénken él emlékezetünkben.

Tatu lányok
A leszbicsókok népszerűsítő erejét is bizonygathatjuk további példákon keresztül, hisz ott vannak a Tatu lányok, azaz Lena Katina és Yulia Volkova. Az 1999-ben alakult lányduónak az egész világon komoly rajongótábora alakult ki, ami nem mellékesen a karrierjük elején maguk köré épített leszbikus imidzsnek köszönhetően alakult így. A lányok lépten-nyomon mintegy mellékesen érzéki csókokat váltottak egymással - koncerteken, videoklipekben (katolikus egyenruhába öltözve) egyaránt. Később aztán világossá vált, mindez csak az első lemezük köré épített történet egy szála volt, ami két lázadó lány meséjét örökíti meg. Bár azóta heteroszexuálisként tengetik napjaikat, egyikük még teherbe is esett, az emlékezetes csókokról készült összeállítás megmaradhat az örökkévalóságnak.

George Michael
Bár nem színpadi, de kihagyhatatlan a felsorolásból - aktualitása okán is - George Michael híres lebukása, mikor egy mellékhelységben szexuális aktus közben rajtakapták egy férfival. Az eset hatására készült videoklip, a Let's go outside legalább ekkora, ha nem nagyobb port kavart. Mondhatni jó reklámfogás volt a lebukás az új zenéhez, de a videó maga is erősen szexuális, s egyesek szemében érzelmileg is zaklató volt, olyannyira, hogy bíróság elé került az ügy. Az énekest letartóztató egyik rendőr volt az, aki perhez folyamodott, mert úgy érezte, a klipben látható, feszes ruhában csókolózó rendőrök látványa maradandóan felzaklatta lelki világát. George Michaelt 1998-ban tartóztatták le Beverly Hills egyik nyilvános vécéjében. Az énekes nem tanúsított ellenállást, kifizette a 800 dolláros büntetést és végrehajtotta a rá szabott közmunkát.

Marilyn Manson
Ott van aztán Marilyn Manson, a sokak által elítélt és sátánnak kikiáltott lény, aki ezen a téren is sok lépéssel tovább ment, mint a színpadon divatleszbiző kollégák. Nem is olyan régen hívta fel magára legutoljára a figyelmet meglehetősen explicit videoklipjével, minek első egy harmada semmi más, mint szex, s a későbbiekben sem szakad el túlzottan a témától.


Mansont persze sokszor vadolják szexhez való érdekesnek és bizarrnak vélt viszonya és fiatal barátnői miatt, de persze a legendák nagy részét nem kell elhinni. Nem igaz, hogy anális szexorgiákat rendezne egy-egy koncert alkalmával a reflektorfényben saját basszusgitárosával, szopni sem feltétlenül szokták egymást a színpadon, a macskagyilkosságok és a kutyák megerőszakolásai is legendáknak tekinthetők, de Manson okos fiú, és tudja, hol az a határ, amit egy picit át kell lépnie ahhoz, hogy a hasonló hírek szárnyra kapjanak, azaz, pontosan tudja, hogyan kell manipulálni a tömegeket. Az Ozzfesten történt fellépése alkalmából, 1997-ben bírósági ügy is kerekedett alábbi színpadi produkciója miatt.

Rammstein
Rammstein neve is ismerősen csenghet, ha botrányokozásról és polgárpukkasztásról van szó, vagy ha a színpadon zajló szadomazo szexuális aktusok imitálása kerül szóba. Mansonhoz hasonlóan előszeretettel sokkolják a közönséget többek között látványos pirotechnikai megoldásokkal, egy mondás egyenesen úgy tartja, "más zenekarok játszanak, a Rammstein tüzel". De nem csak tüzel, hanem szexrabszolgákat vonultat fel, ami ugyan akkor lenne igazán botrányt kavaró, ha mondjuk Kyle Minogue tenné ugyanezt ilyen körülmények között, de mint színpadi perverzió, mindenképp említést érdemel.

Cumshot
Érdekes és önmagán túlmutató színpadi szexelés is megesett már a történelem során, nevezetesen Kristopher Schau és zenekara, a Cumshot fellépése közben, mikoron egy párocska a színpadra libbent, a világ megmentésére szólította fel a jelenlevőket, majd szeretkezni kezdett. Az aktus közben egy tájékoztató felirat közölte a jelenlévőkkel, a szex az esőerdők megmentéséért folyik, így a közönség tapssal ünnepelte a nemes tettet. A fiatalok egyébként a Fuck for Forest nevű csoporthoz tartoznak, akik az esőerdők megmentése céljából szeretkeznek ahol csak tudnak, s a fizetős oldalon közzétett videók bevételét valóban az erdőirtás elleni küzdelemre fordítják. Azaz fordítanák, ha a szervezetek egy része nem utasítaná vissza a szerintük ízléstelen forrásból származó pénzt.

Laibach
Laibach-rajongók és a nyolcvanas években már zeneileg (és politikailag) aktívak emlékezhetnek az 1983-as zágrábi fesztiválon megesett fellépésre, aminek alkalmából a színpadon elhelyezett kivetítőn Tito beszédeit és partizán seregeket mutattak, és mindezt hardcore pornókból származó jelenetekkel vegyítették. Természetesen a koncertet félbeszakították, ráadásul katonai segédlettel, és a zenekart el is zavarták azon melegében. Persze mindez csak fokozta a Laibach népszerűségét. A híres-hírhedt koncertről sajnos nem található felvétel, ezért egy másik felvétellel kárpótolunk titeket.

Red Hot Chilli Peppers
Végezetül pedig ne felejtsük el a híres sox on cox felállást, azaz a Red Hot Chilli Peppers emlékezetes színpadi megjelenését, mikor a zenekar összes tagja méretes zoknival fedte le péniszének lógó részeit, ám ezen kívül anyaszült meztelenül álltak a közönség elá. Megrökönyödést igen, igazi felháborodást azonban ekkoriban már nemigen lehetett kiváltani efféle meztelenkedéssel, ám Lennontól nagy út vezetett idáig.Forrás: tabu

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások