Közösség

Szemlemorzsa

419

Audrey Kawasaki

A festőnő és grafikus, jellegzetes erotikus töltetű olajfestményein - melyeket fapanelekre tesz - angyalarcú fiatal lányokat rajzol. Kawasaki mindössze két évig tanult festeni egy képzőművészeti iskolában New Yorkban, ahonnan diploma és papírok nélkül távozott. Kiemelkedő csillagnak tartják a Los Angeles-i művészeti közösségben és a szerkesztőségünkben is.

Adam Szary

A lengyel alkotó friss, ropogós és tehetséges, alkotásai csak a neten találhatóak meg, sajnos egy Tim Burton idézetnél és pólóterveinél többet nem tudunk róla, akárhányszor nézegetjük is újra meg újra meg újra.

Anderson C Resende

Designer, 2D-s animációkkal foglalatoskodik és képregénykaraktereket álmodik. A weboldalán mindenféle munkái megtalálhatók, referenciával.

more

Luke Feldman

Az ausztrál művész imádnivalóan cuki, jópofa lányokat, kéjes cicákat és bizarr cselekményeket rajzol, olyasmit képzelj el, mint Jordi Labanda, csak még mesésebb, bujább köntösbe rakva. Skiccel, megnyújtja, animálja, még akár szobrot is készít, s kézjegye gördeszkákon is megtalálható.

Erotika grafika David Selwoodtól

A hatvanas években született londoni művész pályája során már egyszer eldobta magától tehetségét, majd barátai rábeszélésére újból nekiállt rajzolni. A tervezés sem áll tőle messze, a nagyvárosi életet unva, családjával egy angliai vidékre költözött és iparművészeti képességét kamatoztatva családi házat húzott fel. Képregényhősei és cselekményei tizennyolcas karikások és megvásárolhatóak.

Aya Kato

Tündérkirálylány, fairytale alkotó Aya Kato japán nemzetiségű és hihetetlen tehetséggel van megáldva. Alkotásai egytől egyik mély érzékenységről tanúskodnak, tökéletes aprólékosságot és technikát hozzáadva. Mindamellett, hogy jól látja az új japán kor szellemét, törekszik arra, hogy megőrizze a régi szamurájok korának hangulatát és szellemiségét. Nem kisebb falat van mögötte, mint egy Tori Amos videoklip 2005-ben (Sleeps With Butterflies), emellett amerikai, orosz és japán magazinokhoz és midnenféle nemzetiségű cégek munkáihoz adja tehetségét. Kiadott egy mini könyvet, ROJO címmel.

Pajzán Natasa

Nastassia Zabrodina csodálatosan rajzoló, orosz illusztrátor. Munkáiból süt az erotika. Rajzai a leghíresebb magazinok hasábjain jelennek meg illusztrációként, a Rolling Stone, az FHM vagy a Gala is szívesen használja munkáit. Főszereplői érzéki, női figurák, akik ártatlanul ördögiek.

L' Angle B az angyali

A francia grafikus comics-ai igazán csajosak, ami nem is csoda, hisz egy cuki kiscsaj készíti azokat. Bár már elmúlt harminc, gyereklelke megmaradt. A kontúrokkal megrajzolt, színezett képek hatása gyermeki, finom, kellemes. Témái se nem durvák, se nem elgondolkodtatóak, egyszerűen egy szép világot ábrázol, ami olykor már álomszerűnek tűnik.

Andrew Bawidamann

Kortárs grafikus, kinek pin-up lányok a háborúban harcoló legények számára készülnek leginkább, vagy a tetkós, militáns fétissel rendelkezőknek.

Ki az a Banksy egyáltalán?

A stenciles technikával dolgozó Banksy alkotásai társadalmi, politikai, környezeti problémákat rajzolnak meg ironikus, sőt gúnyos formában. A graffitijei lassan tíz éve jelennek meg szülővárosa, Yate, London és más nagyvárosok falain. Leghíresebb alkotása az izraeli védelmi falra felfirkált rajza, a falat áttörő kisfiúról és egy guantanamói fogolyról. A Tate Gallery-ben egy bevásárlókocsit toló nő kőfaragványát helyezte el titokban, a római kori alkotásokat bemutató kiállításon. Ezek bejárták a világsajtót. Banksy korunk Andy Warholja, aki a művészet elintézményesítése ellen lázad.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások