Divat

Blue Storm

378

Amire McQueen ráérzett már tavaly nyáron, és amit Anna Sui már becsempészett jövő nyári kollekciójába, az az a szín, ami idén szinte mindegyik divatház színpalettájáról visszaköszön : a kék. Kékszeműeknek a babakék, égszínkék és jégkékek állnak jól. Érdemes kísérletezni gyöngyházfényű kék kontúrceruzával és azzal húzni meg az alsó pillasor tövét, az eredmény: vakítóan kék szem. Ezt a trükköt Susan Sterling is bevetette, mikor megálmodta a Chanel Mademoiselle Look 3-at: makulátlan alapozás, babarózsaszín arcpír, a felső szemhéj gyöngyházfényű barackrózsaszín, az alsó szemkontúr pedig égszínkék.

Alkalomra vagy bátrabbaknak ismét a pigment lesz a jó választás: füstös satírnál a mozgó szemhéjra nedves ecsettel kell felvinni a kék pigmentet (gyönyörű szépek a MAC kék pigmentjei), elsatírozva a széleket. Hétköznapi viseletre a krémes, krémpúderes textúrák a nyerők, amiket csak ujjal kell felvinni és eldolgozni. A színmélységet a rétegek újbóli felvitelével lehet fokozni, tartósítani pedig úgy lehet, hogy felviszünk egy réteget, majd rápúderezünk, és ismét mehet fel rá krémfesték.

A kék szempillaspirál ideális választás az idei esztendőre, önmagában is nagyon különleges, vagy csak a pillák végeire téve is. Királykék, égszínkék, türkizkék, babakék. Milliónyi árnyalatból, ezerféle tónusból válogathatunk. Önmagában harsánynak tűnhet a kék szín, a hagyományos festési terület pedig a szemekre korlátozódik, de pár trükkel elérhetjük azt a hatást, hogy a sminkünk kövesse a divatvonalat és mégis kifinomult legyen .

A barna szeműek vannak előnyben, mivel a kék a barna szín komplementere, így felerősítik egymást. Igazán igéző barna szempár varázsolható úgy, hogy a felső szemhéjat átsimítjuk egy kevés királykék matt szemhéjszínnel. Zöld szemre inkább a türkiz árnyalatot teszem, a hideg türkiz és a meleg zöld szemszín elragadó együtt.

Árpa Karolina

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások