Test

Hideg tésztasaláta, ahogy Ana szereti

323

5 főre
20 dkg penne (megfőzöm, hideg vízbe dobom hűlni)
15 dkg mirelit zöldség, borsó/kukorica/répa/cukkini (megpárolom, hideg vízbe dobom hűlni)
15 dkg reszelt sajt, általában trappista (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
negyed fej jégsaláta (vastag csíkokra metélem)
ha a család megrögzött húsevő, akkor még 15 dkg sonka/tarja kockákra vágva

Öntete:
5 dl tejföl
2 dl majonéz
1 ek dijoni mustár (mustár sznob vagyok, de ha te nem, akkor jó lesz másféle)
1 tk só
1 nagy csipet porcukor
1/2 tk őrölt bors
2 nagyobb gerezd fokhagyma szétzúzva/reszelve
2 főtt tojás villával széttörve

Gyakorlatilag az egészet össze kell keverni. Ez nálam abban a sorrendben megy, hogy az öntetet összekutyolom és megkóstolom, hogy kell-e még bele só vagy cukor. Tökéletesre hangolom és akkor beleteszem egyszerre az összes többi hozzávalót és összeforgatom egy lapáttal az egészet. Hűtőben minimum 2 órát kell állnia, de én este szoktam elkészíteni másnap ebédre.

Azzal nagyon el lehet rontani, ha valamit melegen kever bele az ember. Nem tesz jót az állagának.

Főfogásnak esszük rozsos bucikkal/kornspitzzel, holnap itt lesz annak is a receptje.

A teljes igazság az, hogy a családomra ráerőszakolom ezt a verziót, mert ők sokkal jobban szeretik, ha kihagyom belőle a mirelit zöldségeket.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
jan
04
ismeretlen írta:
az én tésztasalim: az a csavaros tészta, aminek mindig elfelejtem a nevét, joghurtos öntet, sonka, füstölt sajt (ez a legfontosabb íz) uborka, paradicsom. sonka lepirít, tészta kifőz, ubi, paradicsom felkockáz, sajt lereszel, összekever, leönt és eszed, amíg van, utána nyalakodás (ujjak, tányérok, stb)
13:23
Felhasználónév:
Jelszó: