Test

Bulizni kötelező

286

A Szilveszter
Mit is ünneplünk ilyenkor? Vége van az óévnek, végre vagy jaj, de kár és megint lehet fogadkozni az újévre, de előtte bulizzunk egy hatalmasat! Miért? Miért kötelező mulatnunk? És, ha csak otthon maradunk, az ciki? Végül is miért maradjunk, úgysem fogunk tudni aludni a petárdáktól. Sokunknak dilemma a szilveszteri program. A bőség zavara - azaz legtöbbször az ötlettelen "valamit kéne csinálni" kényszere inkább - a fejünkben is megjelenik. Hova menjünk? Házibuliba? Szervezett pénzes buliba? Csak vergődjünk jobbra-balra? Majd csak lesz valahol valami. Összeszedtük a lehetséges variációkat az év legerőltetettebb napjára. 

Nézzél tévét
Ez a vég, de előfordulhat. A kereskedelmi csatornák és a királyi tévé általában humorban gazdag, rötyögtetős műsort ad. Röhögni csak akkor tudsz mindezeken, ha már rendesen kiütötted magad, tehát a megfelelő mennyiségű tudatmódosítóra szükséged lesz. Mikor? Szilveszterkor. Hehe. Ha mondjuk beteg vagy nagyon, annyira, hogy ki sem tudsz mozdulni otthonról vagy, ha egy világtól teljesen elzárt, hóval fedett kunyhóban rekedtél valahol a hegyekben. Egy biztos, hogy a tévében éjfélkor, mikor meghallod a himnuszt, felállsz és énekled. De minimum felállsz, mert jól beléd nevelték, majd ostobán végignézed a tűzijátékot, és a köztársasági elnököt öltönyben, élő közvetítésben. Külföldiek számára ez a legmegdöbbentőbb bennünk, magyarokban. Az éjféli himnusz. Mindegy, hol vagyunk, hogy érezzük magunkat, legkésőbb az M1 visszaszámlálásakor a házigazda beizzítja a tv-t, hogy hülyén vigyorogva körbekoccintsuk a félismerősöket, és felhívjuk a rokonokat a himnusz vidám dallamára. Valószínűleg páni félelmünk is ebből adódik úgy fél tizenkettő körül, mikor már minden mindegy, csak legyünk valahol, és vegye fel végre egy taxistársaság a telefont!

Lovi, után otthon csendesen vagy sikongatva
Hagyományosan egy rakás budapesti (ezúton is elnézést) állandó programja szilveszter délután az ügető meglátogatása, sok pénznek elveszítése, bornak forraltan elfogyasztása. Ha nem tudnád, a lóversenyhangulat a magyar embert magával ragadja, így ez az a program, amit valóban ajánlunk. Persze tülekedni itt is fogsz, de legalább különleges, délután van, ha szerencséd van, nyerhetsz, és garantáltan egy halom ismerőssel futsz össze. Piszok hideg van, arra készülj fel, meg arra is, hogy az ügető ezen a napon tesz szert legnagyobb bevételére, tehát maradj a kétszázas alapon, akkor a kár sem akkora. Belépés után azonnal szerezz egy Turfot, hogy a lovak nevét üvöltözhesd szentségelve, s hogy valami fogalmad legyen, mit is tegyél meg a következőben. A bejárathoz közelebbi büfében érdemes melegedni, a törzsvendégek is idejárnak, hallgatózz a tuti tippekért!  Mivel délután van, úgy hét körül végzel, és még taxit is foghatsz. Az est további részében a hagyományos forgatókönyv működhet.

Szabadon a városban
Nagyon vicces tud lenni, amikor felkerekedtek a barátaiddal és járjátok a várost. Minden kis bódénál megálltok egy forralt borra, egy kis sült gesztenyére vagy puncsra, mert már az is divatos - ez lenne az idilli változat. Viszont elég sok veszélye is van ezeknek a szilveszteri városi túráknak, az egész kicsit olyan, mint egy számítógépes túlélős játék. Idióta szokás a petárda és egyáltalán nem vicces, amikor a lábad alá dobják, a kutyád világgá megy, nagyanyád infarktust kap, te meg egyik szotyolázó trombitaárustól a másik szotyolázó rugós fejdíszesig ugrasz. Éjfélig a pezsgőcipelés is elég kézdermesztő tud lenni, de ezen egy erős férfi vagy egy meleg, egyujjas bundakesztyű segíthet, ha látod mindennek bármi értelmét. Biztos program a tűzijáték, a pezsgőlocsolás és az értelmetlen lökdösődés.

Házibuli
Egy-két meghívót mindenki kap az ünnepek előtt házibuliba. Praktikus elfogadni mindet, hiszen úgysem lesz elég egy házibuli, tehát tovább kell menni és, hogy legyen is hova, ezért el kell fogadni minden ajánlatot. A házibulik legnagyobb előnye, ami a hátránya is. Nem ismersz senkit, biztosan van egy-két padlóig lerészegedett, mindenhová rókázó alak és tuti, hogy balhé is lesz. A zenéről ne is beszéljünk. Ezek adják a frankó bulik savát, borsát. Éjfélkor tuti, hogy benyomják a tévét, itt is hallgathatsz himnuszt, meg Köztársasági elnököt, tehát politikától sem lesz mentes az ünnepi duhajkodás. Utána lehet disputálni és verekedni, aztán meg elvonulni a fürdőbe, az egyetlen zugba a lakásban, hol csendesen magadba nézhetsz vagy beszélgethetsz a kiválasztottal.

Megaparti
Több ezret befizetsz, mert a kedvenc DJ-d, a kedvenc zenekarod játszik egy helyen. (Álmaidban.) Ráadásul a kedvenc rádióadód által szponzorált szilveszteri buli csak jó lehet. (Nem.) És, ha nem érzed jól magad, mert akkora a tömeg, hogy pszichés problémákat okoz? Késő bánat, dacból is kihúzod hajnalig, taxit úgysem kapsz. Mindazonáltal nem értjük a mindenféle csarnokokban rendezett össznépi bulikat és ezt az egész megahisztériaszilveszteri rendezvényeket.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások