Közösség

Metróztunk, bosszankodunk

250

Tisztelt BKV,

szeretném felhívni a figyelmüket a metrón tapasztalható áldatlan állapotokra. Igyekszem megértő lenni, hogy sokan vagyunk munkaidő végeztével, de hasonló megértést és emberi kommunikációt a BKV részéről is elvárnék. Igazán be lehetne mondani a hangosbemondóba egy-egy megállóban, hogy : Kedves utasaink, nagy a tömeg ma este, kérem, akinek nem olyan sürgős, várja meg a következő szerelvényt, ami hamarosan érkezik.

Ehelyett azonban sajnos azt tapasztaljuk, hogy a szerelvény szinte még meg sem állt, mikor felhangzott az ideges utasítás, Igyekezzenek a ki- és beszálással - s ezt négyszer-ötször egymás után. Az ajtókinyílás után már felharsant az ajtók záródnak szignál is, mikor még javában szálltak ki az emberek. A következő utasítás,  miszerint a szabadon levő ajtókat is használjuk, kivitelezhetetlen, mert vagy megpróbálok mindenkit föllökve bevágódni a metróba, vagy elkezdek rohangálni föl-alá, és szabad ajtót keresni. Ez esetben azonban nem tudok igyekezni. A legfelháborítóbb az egészben az, amikor rácsukják az emberekre az ajtót. Nem jelzésértékűen, hanem erősen, ellentmondást nem tűrően, nem csak a felszállókra, de tegnap este olyanra is volt példa, hogy leszállni sem tudtak az emberek, hisz az ajtók bevágódtak. Az már csak hab a tortán, hogy egy megállónál meg sem állt a metró.

Nyilván sokan szidják Önöket, de a fenti esetek egy kis emberséggel elkerülhetők lennének, sok ezer ember feszültségét nem növelnék, és nem kapna mindenki dührohamot a a közösségi közlekedéstől.

Várom visszajelzésüket,

köszönettel,

egy utas

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások