Divat

Itt vannak Blahnik új cipői

224

2008 tavaszára szeretett cipőtervezőnk Blahnik úr olyan kollekcióval jött ki, amelyben a mesés kelet is manifesztálódik. Vajon Carry Bradshaw ennek hatására Törökországba megy nászútra Mr. Biggel? Már, ha lesz menyegző. 

Manolo Blahnik elmondása szerint az új cipők a  Hagia Sophia formáit tükrözik. Lenyűgözték a cipők királyát a török építészeti formák, bár már eddig is nagyon sokszor belevitte alkotásaiba az építészetet, kedvel különböző tárgyakat megjeleníteni a cipőcsodáiban. Van egy cipője, amelynek a talpát egy teáskanál alapján tervezte.

A tavaszi/nyári kollekció a láb több stratégiai részét is kihangsúlyozza. Először csak a bokát akarta kiemelni – elmondása szerint -, de ez már oly sok cipőjénél megtörtént, hogy szeretett volna még valamit hozzáadni, mást is hangsúlyozni, a lábfejet, az elülső és a hátsó részeket egyaránt. Az eredmény azt mutatja, ez sikerült. Ezek az apró részletek valósítják meg Manolo Blahnik védjegyét, a szexi, hosszú lábat és karcsú bokát. 

Ezen a kollekción újra együtt alkotott Blahnik egy fiatal brit tervezővel, Christopher Kane-nel. „Az együttműködés fiatal tervezőkkel mindig nagyon nagy tapasztalat.” - mondja a tervező. Akárcsak korábban, amikor Galianoval vagy Calvin Klein-nal dolgozott együtt, most is frissíteni tudott látásmódján.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások