Közösség

James, a pajkos

220

Mi szükséges a jó fotókhoz? Persze szem, kamera, de kell hozzá némi inspiráció, mondjuk egy szerető testében, meg jól odatett tárgyak. James Naughty-nak ezek a dolgok adottak, így fotóblogja méltán világhírű, mint ahogy ő maga is. 2003-ban, mikor Craig Cowling nekilátott a fényképezésnek, még kevesen hitték fotói alapján, hogy viszi majd valamire, ám mára a művészeti és designportálok is előszeretettel linkelik oldalát.

Művésznevét, a Naughty James-t azért vette fel, hogy a csaj anyukája és persze a sajátja se tudja beazonosítani. Első projektje az 1095 volt, melynek célja, hogy pontosan 1095 nap alatt megtanuljon fényképezni. Ezt kipipálhatja. Yorkshire-i munkásvárosból származó indie kölyök a London College of Fashion falai között tanult, szűk farmerben, Conversben és számtalan zenei oldal olvasója volt, szinte minden indie bulin ott nyomult. Ennek köszönhetően készített fotókat az Arctic Monkeysnak, a The Automaticnak és a The Klaxonsnak - ma már mind a brit popkultúra ikonjai.

Stílusán erősen érezhető Guy Bourdin csodálata, bár ma már inkább a botránykeltésre koncentrál. Láthatjuk őt a blogján szexelni exnőjével, Craig már-már valóságshow-t hozott létre fotósblogján, melyhez néha ő is tesz kommenteket az oldalra, mint például azt, hogy „A francba, anyám megnézte a blogomat és rájött, hogy mit is csinálok a suliban.” Legújabb projektjének a neve: Fucking London by Naughty James. Látványos cím.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások