Szépség

A pirosító

205

A pirosító az egyik olyan sminkcucc, amit mindenképp ajánlanék mindennapi használatra. Mert mit is akarunk elérni igazából, amikor pirosítót teszünk fel? Jusson eszünkbe egy rózsás arcú kisbaba, a friss, harmatos bőrével. Erre a hatásra vágyunk magunkon is életünk végéig. Ezt tartjuk szépnek, a soha el nem múló fiatalságot.

Mint minden sminktermékből, úgy pirosítóból is az évek során megalkottak több félét, minden bőrtípusra, h ki tudjuk választani magunknak a megfelelőt. A legelterjedtebb fajtája a préselt poralapú, amit ecsettel viszünk fel és többféle színmélységet tudunk vele varázsolni arcunkra. Ebből a fajtából lelhető fel a legtöbb árnyalat a dekorkozmetikumok piacán és könnyű a felvitele. Annyit még érdemes tudni, hogy ha alapozás nélkül akarjuk használni a préselt pirosítót, akkor legalább púderezzük át az arcunkat, hogy ne tűnjön foltosnak. Zsíros bőrre kiváló. Személy szerint szeretem keverni az árnyalatokat egy arcon belül is, mélységet és átmenetet adva a színnek.

A folyékony és zselé állagú pirosító már pici gyakorlást igényel. Kézzel teszem fel, finoman beütögetve a bőrbe, mindig púderezés előtt csupasz vagy lealapozott bőrre. Igazából a krémes pirosítókkal teszem vissza az arcra azt a színt, amit alapozással eltakartam. Felvihetők szivaccsal is. Áttetsző és ragyogó csillogást kölcsönöznek. Én rápirosítok a krémpirosítóra is, miután lepúderezem, így intenzívebb színt kapok.

Van olyan irodalom, amely szerint a bronzosító is a pirosítók családjába tartozik. Létezik belőle krémes meg poralapú, meg gyöngyökké vagy labdacsokká préselt, meg tubusos meg kompaktpúderes változat. Mindegyik fajtája melegséget és ragyogást ad az arcnak, ami ezáltal egészségesebbnek, frissebbnek tűnik. Ezek az ábrák mutatják be az arctípusunknak megfelelő pirosítási területeket.

Trükk: egy kevés pirosítót dolgozzunk bele a hajtő vonalába, fiatalabbnak és frissebbnek fog tűnni az arc.

Tanács: felejtsük el egy életre azt a tévhitet, hogy pirosítót teszünk a homlokunk közepére, orrunkra és állunkra. Két esetben használhatjuk ezeken a területeken, ha hóembernek akarunk kinézni vagy ha ez egy versenysmink része. A hétköznapi/alkalmi sminkben a pirosító pozíciója a járomcsont-halanték-hajtő-orcák.

Köszönjük a sminkblognak!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások