Étel+Ital

Kekszeljetek

165

Fémdoboz, tele keksszel. Tea mellé, de ajándéknak is nagyon kedves eledel. A karácsonyi szabadidődben még a csajokkal is összeállhatsz megsütni. Egyszerű, hát persze.

Vaníliás sablé diamant
Ezek kelleni fognak: 30 darabhoz, 32 dkg finomliszt, 22,5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 ek vanília kivonat vagy bármi, amit használsz duplán mérve, késhegynyi só. Vajat habosra keverem, majd hozzáadom a porcukrot, vaníliát és a sót. Alaposan kidolgozom az egészet, hogy habos és könnyű legyen. A lisztet rászitálom és egy lapáttal összeforgatom. Nem szabad túl dolgozni, csak anyira kell macerálni, hogy egyenletes tészta legyen. Lehet azonnal tovább dolgozni vele, de én lefedve hűtőbe teszem egy fél órára. Sütőpapíron, vagy lisztes deszkán hengert formázok belőle, amit folpackba csomagolva visszateszek a hűtőbe vagy mélyhűtőbe. Előbbiben 3 napot lehet tartani, utóbbiban 2 hónapot. A hengert hűtőből kivéve (vagy felolvasztás után) 2 cm vastag szeletekre vágom és 180C°-on 20 perc alatt készre sütöm.

Köszi Ana

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások