Test

Chilivel jobb a szex

135

Evés és szex között tagadhatatlan a hasonlóság. Az ember élvezi, hogy fogást fogás után habzsol, ínyenckedik, falánk lesz és egy bizonyos idő után bizony "jól lakik". Tüzeskedéshez chilli, bizsergéshez petrezselyem - szex-étrend ajánlatok.

Egy többfogásos fejedelmi menü lehet olyan, akár egy viharosan átszeretkezett éjszaka. Az előétel (-játék) után jöhet a főfogás, és ha valaki még bírja, akkor a desszert sem hiányozhat. Nem volt ez másképp az antik görögöknél sem. Afrodité, a szerelem istennője után nevezték el azokat a "szereket", melyeket férfiak és nők a vágy fokozására mind a mai napig használnak. Ezek közé tartoznak azok az ételek is, melyek bizonyítottan stimuláló hatásúak. Annak érdekében, hogy az ember nemi szervei és libidója jó állapotban maradjanak, rengeteg hasznos tápanyagot kell a szervezetbe juttatni. Nőknek nagyon sok bétakarotint, A-vitamint, E-vitamint (növényi olaj), folsavat (nyers ételek) és B12-vitamint (hús, hal, tojás) kell fogyasztaniuk a termékenységük és a terhesség érdekében. A férfiaknak nagy szükségük van a cinkre (tenger gyümölcsei), szelénre (hús, hal, gabona) illetve A-vitaminra a spermiumok fejlődése és mozgása szempontjából. A szexuálhormonok képzésében és irányításában mindkét nem esetében nagy szerep jut az E-, és C-vitaminnak, a kálciumnak (tejtermékek) és a magnéziumnak (dió, korpa).

A vágy fokozására leghatásosabb szerek a gyógynövények és a fűszerek. Chili, szerecsendió, petrezselyem, bors, zeller, mustár, bazsalikom, gyömbér és fokhagyma azok a "csodanövények", melyek igen csak értik a dolgukat. Az alapszabály egyszerűen megjegyezhető: amitől tüzes lesz a szád, attól tüzes leszel az ágyban is. Ennek a feltételnek tökéletesen megfelel a chili. Az ételeket égetővé varázsolja, hatóanyagai az ember szervezetében kisebbfajta fájdalomérzetet keltenek. A fájdalom hatására a szervezet testazonos opiátot, úgynevezett endorfint termel, amitől az ember fájdalomérzete csökken, és enyhén eufórikus - sokak szerint mámoros - állapotba kerül. A chiliben található hatóanyag a capsaicin alkaloid hatására az ember nyálkahártyája is bizseregni kezd.

Illóolajok, hormonok és bizsergés

A szerecsendió már a 16. századtól kezdve közkedvelt fűszernövény. Nagy előszerettel keverték borba vagy tejbe, ugyanis a szerecsendióban olyan vágyfokozó illóolaj található, aminek fő alkotóelme megegyezik az Extasy tabletta egyik alapanyagával. A petrezselyem gyökerében 0,2 százalékban, a levelében 2-6 százalékban található olyan illóolaj, ami izgatja a húgycsövet és a méhet, és ugyancsak vágyfokozó hatású. A petrezselyemben emellett számos vitamin és ásványi anyag is megtalálható. A bors az ételek fűszerezése mellett fájdalomcsillapító, fertőzésgátló, görcsoldó és keringésjavító tulajdonságokkal rendelkezik. Vágykeltő hatását szintén a benne lévő illóolajnak, illetve az úgynevezett piperin alkaloidnak köszönheti, ami a belső tüzet szabályosan lángra lobbantja és a nyálkahártyát stimulálja. Fontos, hogy a borsot mindig frissen őröljük, máskülönben elszáll belőle az értékes illóolaj.

Nagyon sokáig nem tudták megfejetni, hogy miben rejlik a zeller vágyfokozó hatása. Amellett, hogy nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, illetve egyik összetevője nyugtató hatású, egy olyan anyagot is tartalmaz, amely nagyon hasonló az ember hónaljizzadságában található szexuálhormonhoz. Érdemes tehát ételeinket izgalmas, változatos fűszerekkel elkészíteni, hogy a szerelemmel, fantáziával és rafinériával összeállított menü elfogyasztásával kellően megteremtsük egy felejthetetlen együttlét feltételeit.

Forrás: tabu

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások