Szépség

Kend magad Frida Kahlóval!

88

Vegyes érzéseket kelt a Frida Kahlo kozmetikai termékcsalád, mely Staten Islanden nyitotta meg széleskörű termékekkel rendelkező butikját. A gyártót a mexikói festőnő ihlette, akinek a  munkáját műveszettörténészek és feministák egyaránt elismerik. A kollekció száz százalékban természetes anyagokat tartalmazó szépségápoló szerekből áll, testápolókat, öregedésgátló krémeket, szappanokat, hajápolószereket készítettek a neve alatt.

Frida 1954-ben halt meg, és a Kahlo család nemrég megadta a jogokat, hogy Frida nevével terjesszék a kozmetikumokat. Az ügyvezető nyilatkozata szerint a festőnő levelei megváltoztatták az életét, ráadásul kiderült ezekből, hogy Frida aromaterápiás készítményekből kreált magának krémeket.

Fura, hogy a természetes külsejű, sajátos szemöldökű, bajszos nő a mai világban - műcici, műköröm, műszáj, amibe beleesik az eső - szépségikon lehet kozmetikumokon keresztül, de tény, hogy a természetes szépséget képviseli a műanyag divattal szemben. Arra azért kíváncsi lenék, Frida maga hogyan állna ehhez, hisz életét tekintve feminista élharcos, szabadságjogi aktivista és kommunista volt, tehát a márka kereskedelmi szempontjait valószínűleg elítélné.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások