Divat

Füstös szem

84

Ha megkérdezem a modellt, hogy milyen sminket szeretne, az esetek nagy százalékában ezt a választ kapom: valami füstöset.

Így csinálom: a szemhéjat vékonyan lealapozom, majd lepúderezem. Fekete puha ceruzával kontúrozom a szemhéj alsó és felső peremét belül. Ez pici gyakorlást igényel, sok esetben ez a terület nagyon érzékeny, ezért 1 gyors határozott mozdulattal húzom meg az ívet. Magunknak úgy a legkönnyebb, hogy egyik kezünkkel a lecsukott szemen megemeljük a szemhéjat (de láttam már olyat is, aki tágra nyílt szemmel húzta meg a felső kontúrt). Amelyik verzió kényelmesebb és a legkevesebb könnyezéssel jár, azt kell csinálni.  Ha megvagyunk a kontúrozással, de itt-ott elcsúszott a vonal, azt tiszta vattapálcikával lehet felitatni. Mivel eleve füstöset festünk, a végeredménynek nem is fog ártani az apró baki.

Felső szemhéjon a pillák tövét is megfestem fekete ceruzával, majd fekete (vagy grafitszürke, v ezüst, v csokoládébarna, stb.) porral elkezdem elmosni a ceruzavonalat úgy, hogy 1 lapos egyenesre nyesett ecsettel felviszek 1 kevés port és finoman belenyomkodom a vonalba. Majd 1 másik lapos ecsettel felviszek a mozgó szemhéj egész területére 1 világosabb színt, itt már lehet játszani: nekem most óriási kedvencem az orgonalila, de lehet tejeskávészínű, vagy finom barna árnyalat, ha kék szemre festünk, ezüst minden színű szemre, zöldre pedig a lila. Az a lényeg, hogy ez a szín világosabb legyen, mint amivel kontúroztam. A határ a szempillák vonala nyitott szemmel mérve.

Majd 1 matt sötét színnel satírozom a mélyítő vonalat. Jó, ha van hozzá satírozó ecset (1 duci tömött ecset, aminek a teteje le van kerekítve), sokkal könnyebben és szebben lehet vele dolgozni, de ha nincs, akkor közönséges vattapálcikával mossuk el a felvitt vonalat. A szemöldökcsontra 1 csepp (de tényleg csak 1 csepp) fényes gyöngyházfényű por (selyempor, szaténpor, v pigment) kerül, beledolgozva a bőrbe. Az alsó pillasort ugyanazzal a festékkel és ecsettel kontúrozom, amivel a felső szempillánál satíroztam el a ceruzavonalat, úgy, hogy az ecsetet a külső szemzúgnál függőlegesen tartom, így ott vastagabb vonalat húzok a szem közepéig, majd megfordítom az ecsetet vízszintesre és 1 vékony vonallal fejezem be a kontúrt. Elsatírozom a vonalat, amennyira csak tudom, ettől lesz füstös, majd ha kell, picit megerősítem a vonalat. Sok réteg szempillaspirállal fejezem be a sminket. Az igazán szép füstös smink matt szemhéjfestékekkel készül, a száj meg inkább semleges, nude színű és csillogó.

Köszönjük a Árpa Karolinának, azaz a sminkblognak!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások