Divat

Ünnepi szemek

275

Olyan tökéletes lenne, ha karácsony napján picit megállna az idő, miközben a sütőből álomillatú fahéj és vaníliás sütiaromák töltenék meg a lakást. Olyan jó lenne, ha a nagy rohanás hajrájában megállíthatnánk az óramutatót, hogy csakis magunkra fordítsuk az időt. De miért is ne lehetne így? Képzeld el...

Vonulj ki a konyhából, vedd elő a sminkszütyőt. Állj meg a tükör előtt, simítsd át az arcodat hidratálókrémmel, majd keresd meg a korrektort, tüntesd el a karikákat a szemed alól. Gondolj a szeretteid arcára, ahogy az ajándékokat bontogatják és mosolyogva tegyél pirosítót az almácskákra. Most válassz ki egy területet az arcodon, amit csillogóvá szeretnél tenni a Szent estén. Ne feledd, ma este egyvalamit nem szabad felülmúlnod csillogásban, és az a karácsonyfa, szóval csak finoman pingálunk és óvatosan nyúlunk a selyemporos tégelyhez!

Gyönyörű szép a szemed? Akkor egy határozott ívű tusvonallal tedd hangsúlyosabbá! Legyen benne extra, legyen a szokásostól eltérően nem fekete, hanem ezüst, ha kék, kékeszöld, vagy szürke a szemed, és arany, ha barna vagy barnászöldes. Nem sietünk, ráérünk, de ha mégis kapkodva vitted fel és nem egyenletes, akkor csalj, és tedd füstössé: mosd el a vonalat vattapálcikával, finoman elhúzva a vonalat a halanték felé. Simítsd át leheletnyi szaténporral. Egészen más ünnepi és különleges kinézetet ad a színvisszaverő réteg. Az alsó szempillatő belső felét kontúrozd ki fehér, puha ceruzával. A korrektor a szem alá, a pirosító és ez a fehér vonal teljesen eltüntetik az elmúlt napok diliházának nyomait. Szempillaspirállal fejezd be a szemfestést.

Ha karácsonykor is szuperdivatos és szuperszexi szemfestésre vágysz, akkor kövesd a jövő évi MAC Backstage egyik irányzatát: határozott, a szem külső részén is cseppet túlhúzott merész színű liquidline (krémesebb textúrájú tus) vonalba finoman ütögess bele matt pigmentet. A pillák festetlenek maradnak. Az eredmény olyan, mintha egy bársony szalaggal kereteznéd a szemeidet. A Szentestére szánt sminknél lehetőleg a szemekre helyeződjön a hangsúly, mert az ünnepi fogások kóstolgatásával egyik rúzs tartóssága sem veszi fel a versenyt.

Ha nem szereted magad agyonsminkelni, akkor egy minimális szikrázó réteg selyempor az arc- és szemöldökcsontodon éppen elegendő lesz, hogy a gyertyafény lángjánál finoman csillanjon majd meg az arcod vonala. Nagyon-nagyon divatos a 2 ellentétes árnyalat: szőke hajú, hideg típusuaknak a jégezüst, szinte kékbehajló; barnáknak, vöröseknek, meleg típusnak a kirobbanóan életteli pazar arany, már-már narancssárga. Ecsettel érdemes felvinni és kerülhet belőle a szemhéjra is.

Természetesen lehet játszani mint a sminkben mindig. Ezért a nagypályások ne fogják vissza magukat, hiszen minden ünnep 1 ok arra, h megmutassuk, h milyen gyönyörűek is vagyunk valójában. Amíg megsül az utolsó tálca álomsütemény, bőven marad idő 1 komplett tussal és pigmenttel spékelt füstös remekmű elkészítéséhez.

Köszönjük Árpa Karolinának, a sminkblognak!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások